Wooninspiratie

3 tips om het afval van je renovatie te verwerken

By  | 

Of je nu je keukenkasten vervangt of je badkamer verbouwt, het is onvermijdelijk dat je afval produceert. Zonder een goed afvalverwerkingsplan zullen renovatiematerialen zich opstapelen in je garage of buiten in je achtertuin. Hier zijn de mogelijkheden wat je met je afval kunt doen.

1. Huur een afvalcontainer

Afvalcontainers zijn er in verschillende maten en ze zijn een van de meest kosteneffectieve en handige oplossingen voor het verwijderen van grof afval. Wanneer je besluit om je afval naar de stortplaats te brengen, moet je heen en weer naar de site. Je kunt tijd en geld besparen door een puin container te huren die plaats biedt aan al het afval dat je moet weggooien.

Het fantastische aan een afval container is het feit dat het een schone en groene optie is voor het verwijderen van afval. Er zijn vuilnisbedrijven die het afval naar een vergunde sorteerinstallatie brengen. Dit betekent dat je renovatieafval wordt gesorteerd en geborgen om te worden herverdeeld of hergebruikt.

2. Kijk welke items je kunt weggeven

Wanneer de items of materialen die je wilt weggooien nog in goede staat zijn, kan er iemand zijn die er nog steeds baat bij heeft.

Er zijn een aantal centra waar je bruikbare spullen kunt inleveren, zoals kringloopwinkels, Emmaus en RataPlan. Het is te vermelden waard dat ze alles accepteren, van kasten, verlichtingsarmaturen en apparaten tot ramen, deuren en andere materialen die nog steeds voor andere bouwprojecten kunnen worden gebruikt.

Vergeet vooral niet om eerst contact met hen op te nemen voordat je je bruikbare items inlevert. Vraag hen voor de zekerheid of ze de materialen of items accepteren die je wilt weggooien.

Er is maar één ding dat je moet onthouden. Als je van plan bent je bruikbare renovatieafval te doneren, moet je ze in goede staat houden en voorzichtig zijn bij het verwijderen ervan. Dit betekent dat je moet beslissen welke items je doneert en ze zorgvuldig moet laten verwijderen voordat je met je voorhamer begint te zwaaien.

3. Verkoop bruikbare items

Een andere manier waarop je geld en tijd kunt besparen voor het weggooien van afval, is door een deel van de afgedankte materialen van je renovatie te verkopen. Je oude oven kan bijvoorbeeld handig zijn voor een vriend of familielid die voor de eerste keer verhuist, of iemand van je lokale Facebook-groep kan je oude stenen handig vinden als straatstenen voor hun terras.