Gordijnen

4 gordijnen voor een industrieel interieur

By  | 

Het is belangrijk dat je gordijnen bij de rest van je interieur passen. Geen idee welke gordijnen je moet kopen voor een industrieel interieur? Gebruik dan onderstaande tips bij het aanschaffen van je nieuwe gordijnen.

Donkere gordijnen

Zeker als je veel donkere kleuren terug laat komen in je stoere inrichting, is het mooi om donkere gordijnen op te hangen. Denk hierbij aan donkergrijze gordijnen, donkerblauwe gordijnen of zwarte gordijnen. Bijkomend voordeel: de meeste donkere gordijnen verduisteren erg goed. Dit maakt de gordijnen ook geschikt voor op de slaapkamer.

Gordijn industieel

Gordijnen met een grove structuur

Donkere gordijnen hebben een stoere uitstraling, maar ook lichtere gordijnen kunnen er stoer uit zien. Hang je liever lichtgekleurde gordijnen op in jouw industriële interieur? Kies dan voor gordijnen met een grove structuur. Deze structuur zorgt namelijk voor een stoere look.

Tip: houd er wel rekening mee dat lichtgekleurde gordijnen minder goed verduisteren dan donkere gordijnen. Tenzij je ervoor kiest volledig verduisterende gordijnen aan te schaffen. Deze hebben echter niet altijd een stoere, grove structuur.

gordijnen industrieel

 

Gordijnen met een industrieel ophangsysteem

Koop je gordijnen met een stoer ophangsysteem, dan krijgen deze direct een industriële uitstraling. Je kunt het beste kiezen voor een ophangsysteem van metaal, aangezien deze materiaalsoort veel gebruikt wordt in de industriële woonstijl. Zeker als je zelf ook veel metaal in je interieur hebt verwerkt, ziet dit er prachtig uit.

Wit met een tintje zwart

Tot slot kun je er ook voor kiezen witte gordijnen aan te schaffen. Witte gordijnen zou je niet zo snel verwachten in een industrieel interieur, maar wel als je deze combineert met een klein tintje zwart. De beste manier om dit te doen, is door de gordijnen op te hangen aan een zwart ophangsysteem. Idealiter is dit een zwarte stang van metaal, want zoals al eerder vermeld past deze materiaalsoort perfect bij de industriële woonstijl.

De kleur wit houdt je interieur lekker licht en fris. De zwarte details zorgen voor die stoere touch, die perfect bij jouw industriële interieur past. De perfecte combi!

gordijnen industrieel