Wooninspiratie

4 Trappen speciaal voor een kleine ruimte

By  | 

Er zijn veel redenen op een ruimtebesparende trap te kopen. Je hebt weinig plek in je huis of het trapgat is klein. Gelukkig zijn hier meerdere oplossingen voor, hierover lees je meer in deze blog. 

Vlizotrap

Een vlizotrap is een van de meest gebruikte / bekendste oplossing voor een ruimte waar je weinig plek hebt. De trap kan namelijk in het plafond geschoven worden wanneer deze niet gebruikt wordt en je trekt hem gemakkelijk uit zodra je de trap wilt gebruiken.
Deze trap is ideaal voor een ruimte welke niet veel gebruikt, bijvoorbeeld een zolder. 

Molenaarstrap

Molenaarstrappen zijn in de meeste gevallen een rechte trap, maar zijn ook mogelijk met een kwartslag. Zoals de naam werden de molenaarstrappen vroeger gebruikt in molens. In de molen is een beperkte ruimte en moet je vaak steil omhoog, hiervoor dus de molenaarstrap. Een andere eigenschap van de molenaarstrap is dat de treden wat minder diep zijn. Er zijn ook molenaarstrappen met hapjes uit de treden. Hierdoor heb je genoeg ruimte om je voet neer te zetten, en wordt er automatisch een loopritme gecreëerd.
Heb je nou minder ruimte op de vloer is een uitschuifbare molenaarstrap ideaal. Deze schuif je uit zodra je hem nodig hebt en hij staat niet in de weg als je de trap niet nodig hebt.
Voor een uitschuifbare molenaarstrap, kunt u op Houtcompleet.nl kijken. 

Spiltrap

De spiltrap ook wel een wenteltrap of spiraaltrap genoemd. Deze trappen zijn ideaal voor kleine trapgat en als je weinig ruimte hebt op je vloer. Deze trappen hebben zowel in de breedte als in de lengte dezelfde afmeting. Bij de spiltrap ga je draaiend in een rechte lijn omhoog. Het is bij een spiltrap mogelijk een hele draai te maken of een halve draai, dit ligt aan het trapgat.
Bij een rechthoekig trapgat is een halve draai de beste keuze en bij een vierkant trapgat is dit de hele draai. 

Multi-inzetbare trap

Een multi-inzetbare trap bestaat uit een modulair frame. Door dit frame kan je de trap aanpassen op jouw situatie. Deze trappen kan je vaak aanpassen in een s-vorm ene halve draai of gewoon een rechte trap.