Badkamer inspiratie

4x badkamertrends voor een luxe badkamer

By  | 

Een luxe badkamer is een droom voor velen. Ben jij van plan om die droom binnenkort te laten uitkomen? Dan helpen we je graag met inspiratie voor de badkamer. En daar begint het natuurlijk mee: welke eisen stel jij aan je badkamer? Wat mag er bij jou zeker niet ontbreken … Ook belangrijk: hoeveel ruimte heb je om je droombadkamer te realiseren. Veel ruimte betekent meer mogelijkheden. En bij minder ruimte kun je nog steeds heel veel kanten op. We hebben hier 4 tips voor een luxe badkamer voor je.

thuis-spa

Meer dan een luxe badkamer: een thuis-spa

Een badkamer waar je even helemaal tot jezelf kunt komen, voorzien van alle gemakken die je van een badkamer verwacht en meer … Als je er ruimte voor hebt is een sauna natuurlijk een heerlijke aanvulling in je badkamer. Ook in een kleinere ruimte kun je wellness-elementen toevoegen. In een thuis-spa ontbreken natuurlijk ook een whirlpool en een stoomdouche niet. Voor een cleane, rustige en tikje Scandinavische sfeer kies je voor witte tegels – ook voor een ruimtelijk effect –  eventueel in combinatie met hout.

natuurlijke sfeer in de badkamer

Nog steeds populair: natuurlijke sfeer

Wil je een badkamer met een natuurlijke, rustieke uitstraling, ook dan zijn er ideeën te over voor zowel een grote als een kleine luxe badkamer. Vriendelijke ronde schaalvormen en het gebruik van robuust houten elementen in bijvoorbeeld het meubilair, maken natuurlijke badkamers tot een ruimte die landelijke rust ademt. Ook tegels kies je in deze stijl in materialen en kleuren die 1-op-1 uit de natuur komen. Zo trek je de natuurlijke sfeer optimaal door in de hele ruimte.

Superstrak en drempelloos

Gelikt hoogglans, gladde oppervlakken en kaarsrechte lijnen die geometrisch in de ruimte opgaan. Een royale instapdouche een zwevend bad en daarbij kun je dan strak afgewerkte, luxe badkamermeubels kopen. Zo creëer je de perfecte stijl voor dit type luxe badkamer. Speel ook met kleurvlakken in verschillende kleuren voor een speelse touch. Met zorg gekozen kleuren versterken de look van de strakke badkamers.

design badkamer

Design fans kiezen voor een design badkamer

Als jouw voorkeur ligt bij design als thema, kun je dat ook in je badkamer tot uiting brengen. Je kunt exclusief design doorvoeren in alle onderdelen van je luxe badkamer. In de afwerking, het meubilair het sanitair maar ook in de details als kranen en accessoires . Natuurlijk is je verwarmingselement in dat geval een designradiator.  Zo is je verwarming een blikvanger in plaats van een stofvanger en kun je deze helemaal op laten gaan in het totaalplaatje van je eigen luxe badkamer.

Bron afbeeldingen:  pinterest