Modern interieur

4x jaloezieën trends

By  | 

Jaloezieën zijn ideale raamdecoratie omdat ze zo flexibel zijn. Je kunt ze optrekken en neerlaten en op elke gewenste hoogte in het raamkozijn laten hangen. Ook kun je er licht en inkijk mee filteren door de horizontale lamellen van de jaloezieën te stellen.

Verschillende uitvoeringen jaloezieën

Jaloezieën zijn er in allerlei uitvoeringen. De verschillen zitten ‘m dan in het materiaal, de kleur en de breedte van de horizontale stroken. Elke combinatie van deze eigenschappen geeft weer een eigen uitstraling aan deze raamdecoratie. Benieuwd naar wat momenteel dé looks zijn in jaloezieën, lees dan even mee. We tippen hier vier jaloezieën trends.

De warme charme van hout

Houten jaloezieën voor je ramen geven een natuurlijke look and feel. Ze zijn momenteel erg populair. Zoals gezegd kun je kiezen uit verschillende breedtes, globaal variërend van circa 2,5 cm tot en met 7 cm. Smalle lamellen geven dicht en open een heel ander effect dan de bredere stroken. Als je houten jaloezieën – met name de brede – combineert met een bijpassende ladderband geeft dat een trendy shutterlook. Aan kleuren geen gebrek; houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in meer dan dertig houtkleuren!

Trendtip! Bamboe jaloezieën

Een aanrader voor een natuurlijk interieur! Jaloezieën gemaakt van natuurlijk bamboe. Door de lamellen een mooie beitslaag te geven, blijven deze mooi en zijn ze in tal van verschillende kleuren verkrijgbaar. Er zit zeker een passende trendkleur voor jouw woonkamer of slaapkamer bij!

Pvc, ook geschikt voor de badkamer

Jaloezieën van pvc met, misschien spreekt het idee van kunststof je niet meteen aan. Maar als we je nou vertellen dat je kunt kiezen voor pvc jaloezieën in houtlook. En dat deze nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn? Dan heb je de praktische voordelen van pvc, en de warme uitstraling van hout. Pvc lamellen zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes, dus ideaal voor bijvoorbeeld de badkamer!

Aluminium jaloezieën: hip of retro?

Aluminium jaloezieën geven een wat strakkere look. Ze passen dan ook prima voor bijvoorbeeld grote kantoorramen. Maar ook in de huiskamer komen aluminium jaloezieën door de uitgebreide keus in diverse kleuren uitstekend tot hun recht. Wist je dat er ook aluminium jaloezieën zijn in houtlook? En wat te denken van de retro look: klassiek en modern komen hier perfect samen!

Ga je jaloezieën kopen, houd dan rekening met de ruimte waar ze komen te hangen. Kijk ook hoe de verschillende breedtes er open en dicht en opgetrokken en neergelaten uitzien.