Banken

4x loungebanken voor een moderne woonkamer

By  | 

Jouw nieuwe loungebank moet niet alleen heerlijk zitten, maar er natuurlijk ook mooi uit zien en bij de stijl van je interieur passen. Wij geven je graag vier tips om de juiste loungebank te kopen voor jouw moderne inrichting.

Zoek een bank met een strak ontwerp

Bij de moderne woonstijl horen meubels met een strak ontwerp. Wil je de moderne woonstijl doorvoeren in je gehele interieur, dan zoek je een bank met een strak ontwerp. Deze bank is net zo zacht en comfortabel als minder moderne varianten, maar ziet er simpelweg wat meer ‘clean’ uit.

loungebanken voor een moderne woonkamer-v1

loungebanken voor een moderne woonkamer-v2

Neem een bank met pootjes

Een bank die direct op de grond staat, ziet er al snel robuust en landelijk uit. Een bank met pootjes heeft een strakkere look en past dan ook perfect bij jouw moderne inrichting. Tip: koop een bank met metalen pootjes. Metaal heeft weer een strakkere uitstraling dan andere materialen, zoals bijvoorbeeld hout.

loungebanken voor een moderne woonkamer

loungebanken voor een moderne woonkamer

Kies voor een effen design

Loungebanken zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt mooie banken met effen kleurtje, maar er zijn ook vele banken met gekke prints of opvallende structuren. Ook deze banken zijn mooi, maar wij raden je aan voor jouw moderne interieur een effen loungebank aan te schaffen. Een printje maakt je loungebank al snel ‘druk’ en dit past niet bij jouw strakke interieur. Ook opvallende structuren in de stof kun je beter vermijden. Deze laten jouw bank namelijk ook wat minder strak en modern ogen.

Wil je wat meer kleur in huis? Koop dan een bank met een opvallende kleur, zoals groen. Of koop een grijze bank en leg hier wat gekleurde kussens op.

loungebanken voor een moderne woonkamer-v5

loungebanken voor een moderne woonkamer-v6

Vermijd de poespas

Je mag best wat kussens op je nieuwe bank leggen, zodat deze extra lekker zit. Wat je echter wil voorkomen, is dat je nieuwe zitmeubel te veel ‘poespas’ krijgt. Een paar kussens op de bank is prima, maar overdrijf het niet. Hoe meer kussens je op de bank legt, des te meer de moderne look van het zitmeubel verloren gaat. En dit is natuurlijk zonde, zeker als je heel bewust naar een moderne loungebank hebt gezocht.

Wil je een plaid op de bank leggen? Vouw dit deken dan strak op en hang het over de leuning van de bank heen. Leg je het deken wat rommelig op de bank, dan gaat de moderne en strakke uitstraling van de bank verloren.

loungebanken voor een moderne woonkamer-v6