Industrieel interieur

4x meer sfeer met licht

By  | 

Verlichting in je interieur is heel sfeerbepalend en het is nog best ingewikkeld om je verlichtingsplan af te stemmen op al je wensen. Want elke ruimte, activiteit, stemming en verschillende moment van de dag, van het jaar vragen weer wat anders. Direct of diffuus, sfeer of functioneel, wit licht of een sfeertoon. En dan nog de uitvoering: weggewerkte inbouwspots of opvallende (design)lampen, een stijlprogramma of juist lekker mixen met van alles … ga er maar aan staan. We helpen je graag op weg met wat inspiratie voor verlichting.

Lampen boven de eettafel

Lampen boven de eettafel

Waar je eet is het prettig om goed licht te hebben, je wilt immers zien wat je op je bord hebt. Maar het is wel fijn om je lamp bij het natafelen op standje sfeervol te kunnen zetten. Een dimmer is hiervoor een heel goede optie. Boven de eettafel zijn hanglampen eigenlijk altijd populair, van klassiek tot modern, van industrieel tot design. Je ziet momenteel veel glazen lampen: pure vormen van blank glas maar ook in kleurige varianten. Meerdere soorten kappen verenigd in één armatuur, maar je kunt ook zelf diverse lampenkappen mixen. Staat (hangt) ook mooi als ze niet branden. Kijk maar eens naar de luxe merken bij Van den Heuvel.

Woonkamer verlichting

In de woonkamer heeft verlichting vaak meerdere functies. Je wilt gezellig zitten, maar ook nog een boek kunnen lezen en misschien, bepaalde hoeken of wanden uitlichten. In de woonkamer kun je uitpakken met fraaie staande lampen, wandlampen of verstelbare lampen en ook een in het oog springende hanglamp boven de salontafel mag eigenlijk niet ontbreken. Uiteraard is de hele woonkamer voorzien van inbouwspots op de juiste plekken ook een optie als je het liever clean houdt.

Leeslamp - slaapkamer verlichting

Licht in de slaapkamer

Hoewel je in je slaapkamer het grootste deel van de tijd je ogen dicht hebt, is een fraaie plafondlamp natuurlijk een prima investering. Ook is het wel handig om nog wat (lees)licht bij het bed in de buurt te hebben. Ook hiervoor zijn talloze mooie oplossingen te vinden en kun je het helemaal in stijl aanpakken. Een praktische plafonnière is ook prima en ook daarin zijn prachtexemplaren te vinden!

Je badkamer goed uitgelicht

Voor de verlichting in de badkamer zijn (inbouw)spots en royale plafonnières een heel goede oplossing. Sfeervol badderen maar helder licht bij de spiegel, ook hier combineer je gemakkelijk functioneel licht met sfeerverlichting.

Kijk voor je lampen gaat shoppen dus goed naar wat je waar wilt bereiken met je verlichting. Met een goed verlichtingsplan zijn je wensen meteen helder en kun je heel gericht op zoek.