Raambekleding

7 dingen die je moet weten voor je houten jaloezieën koopt

By  | 

Roljaloezieën van hout zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn bedoeld om het zonlicht te regelen, de privacy te vergroten, en er is een grote verscheidenheid aan stijlen, kleuren, vormen en maten. Jaloezieën kunnen aan specifieke functies voldoen en kunnen je ook op je energierekening besparen. Hier zijn enkele nuttige tips bij het overwegen van je volgende jaloezie-aankoop.

  1. Houten jaloezieën zonder gat controleren het licht beter dan houten jaloezieën met kleine gaten dat doen. Routloze jaloezieën bieden een betere lichtregeling doordat
    ze de kleine gaatjes, die je in gerouteerde jaloezieën vindt, overbodig maken. Ze geven een grotere dekking waardoor je kamer veel meer privacy krijgt.
  2. Koordkantelingen zijn moeiteloos en gemakkelijker te gebruiken. Met een koord kanteling kun je de hoek van de lamellen met weinig inspanning instellen, en de bijpassende kwastjes zorgen voor een meer consistente uitstraling geven je jaloezieën een totaal samenhangend gevoel. Koord Kantelingen zijn ook erg handig voor mensen die een beperkt bewegingsbereik in hun polsen en armen hebben.
  3. Houten jaloezieën zijn vochtbestendig. Omdat ze vochtbestendig zijn, zijn ze ideaal voor vochtige of spetterende ruimtes zoals badkamers en keukens. Dit betekent ook dat ze bestand zijn tegen schimmel- of algenvorming.
  4. Schoonmaken is gemakkelijk. Gebruik een vochtige doek of een stofzuigerhulpstuk op een stofzuiger om deze jaloezieën schoon te maken. Houten jaloezieën worden zelden vuil, dus regelmatig afstoffen en af en toe schoonmaken moet ervoor zorgen dat ze er stralend nieuw blijven uitzien.
  5. De afwerking met houtnerven geeft je jaloezieën meer diepte. Het versterkt het uiterlijk van je houten jaloezieën, en voegt textuur toe. Er zijn veel verschillende texturen en stijlen om uit te kiezen. Stem de juiste stijl af op de algemene uitstraling van je kamer.
  6. Nauwkeurig meten en bestellen is essentieel voor een goede pasvorm. Goed afgemeten rolgordijnen zijn gemakkelijk te installeren, houden meer licht tegen, en geven een professionele afwerking. Het is belangrijk de totale breedte van de te bedekken ruimte op te meten, evenals de breedte van het gebied van elk rolgordijn, de totale breedte van de jaloezieën en de hoofdrail, en de hoogte.
  7. Kies tussen binnen- en buitenbevestigingen. Binnen- en buitenbevestigingen hebben verschillende meet- en installatie-aanwijzingen. Volg de aanwijzingen die specifiek zijn voor de bevestiging die je kiest. Houd je maten zo nauwkeurig mogelijk tot op de kleinste eenheid. Wil je een totale afsluiting met weinig licht dan houd je je maten op 3mm tot en met 1,5 mm.

Het laatste waar je op wilt letten is hoe de jaloezieën in het algemene motief van je kamer gaan passen. Denk aan de stijl van je meubels, de kleur van de muren, het tapijt, eventuele verlichting, tapijt kleur en textuur. Je wilt dat je jaloezieën een naadloze samenhang hebben, die alleen maar bijdraagt aan de uitstraling en het gevoel van je kamer.