Badkamer

Badkamer inspiratie opdoen zorgt voor minder stress

By  | 

Wanneer je toe bent aan een nieuwe badkamer, of als je jouw badkamer gaat renoveren dan is het verstandig om vooraf de nodige badkamer inspiratie op te gaan doen. Want door het opdoen van badkamer inspiratie weet je wat je wel én niet in je badkamer wilt hebben. Dat zorgt ervoor dat je veel minder gestrest raakt als je de badkamer spullen gaat uitzoeken en kopen. Het is verstandig dat je niet alleen op internet op zoek gaat naar de mooiste plaatjes. Lees ook eens blogs over de laatste trends en over badkamer ideeën. Je kunt zelfs binnen kijken bij andere huizen om te ervaren hoe die badkamers eruitzien. Maak van de plaatjes die je op het internet ziet en die je bevallen, een eigen moodboard. Ben je met meerdere personen in huis, maak dan vooral meerdere moodboards en vergelijk deze op een bepaald moment met elkaar. Als je dan kiest voor de plaatjes die bij iedereen bijna hetzelfde zijn weet je zeker dat je badkamer er komt uit zoals jullie hem allemaal graag willen. 

De stijl van de badkamer

De badkamer is steeds meer een plek geworden om even tot rust te komen, te relaxen. Daarom is de stijl van een badkamer voor iedereen verschillend. De een houdt van een donkere ruimte, met eenvoudige badkamermeubels, de ander gaat voor exclusieve luxe of voor een zo strak mogelijke badkamer met zo veel mogelijk wit. Op dit moment zijn bijvoorbeeld ronde vormen in de mode. Maar voor welke stijl je ook kiest, de moderne badkamer is in elk geval voorzien van de meest nieuwe trends. Denk hierbij aan waterbesparende toiletten en douchekoppen, verlichting die automatisch aangaat als je binnenkomt of een verwarmde spiegels zodat de spiegel nooit meer beslaat.

De nieuwste trends op badkamergebied

Duurzaamheid, milieuvriendelijke alternatieven en besparen op energiekosten zijn de meest gehoorde woorden in 2022. Dit geldt ook voor de badkamer. Het is zeer goed mogelijk om duurzaamheid en milieuvriendelijke alternatieven toe te passen, net als besparen op energiekosten mogelijk is bij renoveren of maken van een nieuwe badkamer. Zelfs zonder in te leveren op de luxe die je graag in je badkamer wilt. Door te kiezen voor materialen die kunnen worden hergebruikt wordt je badkamer duurzamer. Denk hierbij aan keramische wasbakken en badkuipen in plaats van vinyl of acryl, want keramiek is te hergebruiken terwijl vinyl en acryl een aardolieproduct is en niet kan worden gerecycled. Met een waterbesparend toilet of douchekop bespaar je op water dus op energiekosten. Goede ventilatie zorgt voor minder vocht, minder vocht vraagt minder verwarming. Dus ook zo kun je op energiekosten bezuinigen.