Industrieel interieur

De basis van jouw industriële interieur

By  | 

Een industrieel interieur heeft zijn oorsprong te danken aan oude fabriekspanden en andere plekken waar hard werd gewerkt. Deze panden, inmiddels veelal vervallen, worden massaal omgebouwd tot prachtige plekken om te wonen. Ook wanneer je niet zo’n mooi pand hebt weten te bemachtigen kun jij eenvoudig een industrieel interieur creëren. In deze blog nemen wij jou mee in de mogelijkheden van kleuren, materialen, meubels en verlichting om een echt industrieel interieur te creëren.

Eenvoudig een industrieel interieur

Laten we beginnen bij de basis, de muren en de vloeren. Wanneer we denken aan de oorsprong van industrieel kom je al snel bij onafgewerkte muren, vaak zonder stuc of schilderwerk. Tegenwoordig kun je met betonstuc, verf of behang eenvoudig dezelfde sfeer creëren. De laatste twee opties kun je zelf eenvoudig op de muur aanbrengen, maar voor betonstuc kun je het beste een professional inschakelen. Naast deze drie opties kun je ook kiezen voor een voorzetwand: een stenen muur voor een bestaande muur. Voor deze muur gebruik je dan bakstenen. Qua vloer past een gietvloer natuurlijk het beste bij een industrieel interieur, al maakt een houten vloer jouw industriële interieur weer een stuk warmer.

industrieel interieur

Kleuren en materialen

In de meeste industriële interieurs zie je veel neutrale kleuren zoals wit, grijs, zwart en bruin terug. Naast deze kleuren is het tegenwoordig populair om één item te kiezen in een opvallende andere kleur. Op die manier kun je dit meubelstuk verder uitlichten. Wat de materialen betreft zie je beton, metaal, robuust hout en natuurlijk leer veel terug. Deze materialen zorgen ervoor dat je de juiste sfeer creëert.

Industriële meubels

Wanneer je een uniek industrieel interieur wilt creëren kun je het beste kiezen voor handgemaakte industriële meubels. Deze meubels hebben echt karakter, en elk product is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Tegenwoordig zijn industriële eetkamerstoelen met een sledeframe erg populair, net als fauteuils met een sledeframe van metaal. Ook zie je steeds meer dat een opvallende industriële kast een prominente plek krijgt in de woonkamer. Deze kast is steeds vaker een vakkenkast of vitrinekast, waar de buffetkast vroeger populairder was. Om het geheel meer sfeer te geven zijn industriële lampen een waardevolle aanvulling.

Industriële meubels

De juiste accessoires

Heb je de basis gelegd met de juiste meubels, dan kun je het tot één geheel maken met de juiste industriële woonaccessoires. Helemaal van nu zijn wandborden, opvallende metalen kapstokken en tijdschriftenhouders. Deze laatste accessoire is naast een hele handige manier om tijdschriften op te bergen ook nog een echte eye-catcher voor naast de bank. Met dit vierstappenplan heb jij eenvoudig de basis gelegd voor jouw industriële interieur.