Industrieel interieur

Betonvloer zowel voor particulieren als bedrijven aantrekkelijk

By  | 

Een betonvloer is voor tegenwoordig populairder dan ooit. Zo hebben veel nieuwbouw huizen betonvloeren en zie je het in veel woon tijdschriften voorbij komen. Toch zijn de betonvloeren niet alleen bij particulieren in trek. Er zijn veel bedrijven die ook voor een gietvloer kiezen. Dit komt doordat de vloer een onderhoudsvriendelijk karakter heeft. Je kan de vloer gemakkelijk schoon maken en er kan geen stof onder of tussen de vloer komen. Je zal dus nooit meer last hebben van versleten voegen omdat beton volledig naadloos is. Dit is dus enorm hygiënisch en dit is weer iets wat voor veel bedrijven hoog in het vaandel staat. Op het moment dat je je vloer toch vuil maakt is dit niet erg. Je hebt bepaalde reinigingsproducten die puur en alleen gemaakt zijn voor betonnen vloeren. Ook kun je gemakkelijk met een zachte bezem de vloeren goed schoonmaken. 

Goedkoop bij grote oppervlakte

Voor bedrijven is een betonnen vloer ook interessant omdat het voordelig is wanneer je een grote oppervlakte wil vol leggen met beton. Doordat veel bedrijven een grote hal hebben kan het dus voordelig zijn om hierover na te denken. Verder heeft deze vloer een tijdloos karakter. Een vloer als deze kan perfect geïntegreerd worden in zowel moderne, industriële als landelijke interieurs. 

Combinatie met vloerverwarming

Wat voor veel mensen ook een voordeel is is dat je gemakkelijk vloerverwarming toe kan voegen onder de gietvloer. Een vloerverwarming geeft voor veel mensen een comfortabel gevoel. Veel mensen kiezen ervoor om voordat ze een vloer uitkiezen te kijken naar de mogelijkheden om een vloerverwarming toe te voegen. Dit is iets waar je vrijwel geen spijt van kunt krijgen. Door de vloerverwarming kan je het gehele jaar door lekker op sokken lopen omdat de vloer lekker warm is. Een betonvloer is in nieuwbouwhuizen vrijwel niet meer weg te slaan en dit zal de komende jaren wel zo blijven. Als je interesse hebt in een betonvloer kan het een goed idee zijn om bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen. Zo kun je verschillende bedrijven met elkaar vergelijken en op zoek gaan naar de juiste vloer voor bij jou thuis. 

Betonvloer kan zowel buiten als binnen

Je kan er voor kiezen om binnen een vloer aan te leggen. Toch vergeten veel mensen dat het ook super mooi kan zijn om buiten je terras te laten vol leggen met beton. Een betonvloer voor buiten is iets wat voor veel sfeer zorgt en wat er chique uit komt te zien. Verder heeft een betonvloer buiten dezelfde voordelen als een vloer binnen. Je kan het gemakkelijk schoon maken en het gaat niet snel kapot. Zo kun je gemakkelijk en snel de vloer schoon maken en er plezier van hebben zonder dat er scheuren in komen of dat er vuil tussen de gleuven komt te zitten. Dit is het grote verschil tussen bijvoorbeeld een houtenvloer- en een betonvloer. Dit is voor veel mensen doorslaggevend in het uitzoeken van de perfecte vloer voor zowel binnen als buiten.