Industrieel interieur

Bij welke woonstijlen past een glazen schuifdeur?

By  | 

Overweeg jij om een glazen schuifdeur aan te schaffen? Dit is zeker geen slecht idee om te doen. Echter is het voor vele mensen de vraag of een glazen schuifdeur goed bij hun woning past. Een grote factor die hierbij een rol speelt, is de woonstijl van je huis. Ben jij benieuwd naar de woonstijlen waarbij een glazen schuifdeur hoe dan ook een goede match is? We vertellen je er in deze blog graag over. Lees dus alle informatie goed door om te ontdekken hoe jij het beste je glazen schuifdeur bij je woning kan laten passen.

Een perfecte match voor een Scandinavische woonstijl

In de eerste plaats is een glazen schuifwand een uitstekende keuze wanneer je huis over een Scandinavische woonstijl beschikt. Deze Scandinavische woonstijl staat erom bekend dat het lichte kleuren gebruikt. Denk dan met name aan kleuren als wit of houten meubels met lichtbeige als kleur. Verder is het belangrijk om met deze woonstijl veel licht te hebben, en met een glazen schuifwand krijg je dit zeker goed voor elkaar. Daardoor is dit een match made in heaven.

Een mooi contrast met een industriële woonstijl

Een andere woonstijl waarbij een glazen schuifwand goed past, is de industriële woonstijl. Op voorhand zou je dit echter niet zo snel kunnen concluderen. Dit komt doordat de industriële woonstijl bekend staat om haar robuuste designs. Echter zorgen de ontwerpen van deze woonstijl er juist voor dat een glazen schuifwand juist wat extra’s toevoegt. Dit komt doordat de schuifwand voor een mooi contrast zorgt. Daardoor wordt het interieur van je woning een stuk interessanter voor al je gasten. Dit is dan ook zeker een combinatie om te overwegen.

Kies voor een mix met een klassieke woonstijl

Tot slot kan een klassieke woonstijl ook een goede optie zijn wanneer je graag een glazen schuifwand in huis wilt halen. Hier zitten meerdere redenen achter. Met een klassieke woonstijl zijn de kleuren van het interieur aardig donker. Daardoor is het zaak om meer licht het huis in te laten schijnen. Dit kun je bereiken door middel van een glazen schuifwand. Verder zorgt een moderne glazen schuifwand voor een mooi contrast vergeleken met bijvoorbeeld antieke meubelstukken die je met een klassieke stijl zou hebben. Op deze manier creëer je dus een interessante combinaties tussen het gevoel van je woonstijl en het gevoel dat een glazen schuifwand aan je kan geven. Onderschat dit aspect daarom ook zeker niet.