Tuin ideeën

Het gemak van blokhutten en tuinhuizen

By  | 

De zomer is grotendeels achter de rug en het najaar staat weer voor de deur. Het weer wordt langzamerhand minder aangenaam en we brengen steeds minder tijd door in onze tuin. Wat doe je dan eigenlijk met de tuinspullen, zoals je tuinmeubelen, tuinkussens en potterie? Het is verstandig om deze op te slaan in een blokhut of een tuinhuisje. In dit artikel vertel ik u daar meer over.

Een blokhut of tuinhuis als opbergruimte

Tijdens de herfst en de winter zijn de weersomstandigheden vaak zodanig dat deze van invloed zijn op de bestendigheid en kwaliteit van tuinmeubelen, buitenkussens en onder andere ook kinderspeelgoed. Ook bloempotten zijn vaak niet vorstbestendig en kunnen aan kwaliteit verliezen of zelfs stuk gaan als ze in de winter buiten blijven staan. Het is dan ook erg verstandig om deze spullen op een veilige, overdekte plek op te slaan. Een blokhut of tuinhuis biedt in dat opzicht een ideale uitkomst! Door uw tuinspullen afgesloten op te slaan in een blokhut of tuinhuis, staan deze bovendien veilig beschermd tegen eventuele diefstal.

Het verschil tussen blokhutten en tuinhuizen

De termen ‘blokhut’ en ‘tuinhuis’ worden vaak door elkaar gebruikt. In principe zijn de onderlinge verschillen niet heel groot, maar beide varianten hebben wel degelijk een aantal eigen kenmerken. Een blokhut is technisch gezien opgebouwd uit opgestapelde houten balken, waarbij de hoeken van de balken in elkaar grijpen. De zijkanten van een blokhut steken vaak uit. Bij tuinhuizen is laatstgenoemde vaak niet het geval. Daarnaast zijn tuinhuizen vaak kleiner dat blokhutten en bestaan ze uit verschillende materialen, zoals hout, kunststof of zelfs metaal. Blokhutten zijn over het algemeen gemaakt van hout en zijn vaak beter geïsoleerd.

Hopelijk heeft dit artikel u geïnspireerd. Wilt u meer weten over de tuinhuizen of blokhutten of wilt u een tuinhuis of blokhut laten plaatsen? Neem eens een kijkje op de website van Fonteyn. Naast tuinhuizen en blokhutten, beschikt Fonteyn over een uitgebreid assortiment aan outdoorartikelen, meubelen en meer!