Klassiek interieur

Creëer een klassiek interieur met verlichting

By  | 

Een lamp is meer dan een praktisch voorwerp: het bepaalt ook de sfeer in een ruimte. Iedere lamp heeft een uniek ontwerp en dit betekent dat iedere lamp een unieke sfeer met zich meebrengt. Door de juiste verlichting aan te schaffen, komt die klassieke sfeer in jouw interieur nog duidelijker naar voren. Een mooie lamp kan echt de ‘finishing touch’ geven aan je inrichting. De verkeerde lamp doet precies het tegenovergestelde. Die haalt de klassieke uitstraling van je interieur juist naar beneden.

De drie mooiste klassieke lampen

Er zijn diverse lampen die de klassieke sfeer van je stijlvolle huis versterken. Hieronder worden de drie mooiste lampen voor een klassiek interieur kort beschreven.

De kroonluchter

Een kroonluchter staat prachtig in een klassiek huis. Zeker als je jouw interieur een romantisch tintje wil geven, is deze lamp perfect. Groot of klein: kroonlampers zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt dan ook altijd wel een kroonluchter vinden die bij jou en jouw interieur past.

Kroonluchter

Een glazen lamp

Houd je niet zo van kroonluchters? Dan kun je er ook voor kiezen je interieur te verrijken met een subtiele, romantische en klassieke lamp van glas. Geen kroonluchter, maar wel een lamp die een beetje dezelfde sfeer met zich meebrengt als een romantische kroonluchter.

Glazen lampen klassiek

Een art deco lamp

Ben je groot liefhebber van de art deco stijl? Dan kun je jouw klassieke inrichting verrijken met een prachtige art deco lamp. Je zou hier misschien niet direct aan denken, maar de juiste art deco lamp staat prachtig in een klassiek interieur.

art deco lamp

Tip: vergeet de kaarsjes niet!

Heb je inmiddels de juiste lamp opgehangen? Benadruk dan de klassieke en romantische sfeer van je interieur door enkele kaarsjes aan te steken.