Wooninspiratie

Creëer sfeer op je nieuwe kantoor!

By  | 

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe werkruimte gevonden! Natuurlijk wil je een zo prettig mogelijke werkplek en werksfeer creëren op je nieuwe werkplek. Je wil immers zelf met plezier naar je werk gaan maar ook dat jouw werknemers dat doen. Dit komt de efficiëntie en de werkkwaliteit altijd ten goede. Maak daarom een checklist van dingen die je echt nodig hebt om een kantoor goed in te richten. Zodra alles klaar staat wat je daadwerkelijk nodig hebt op een kantoor, kun je na gaan denken over hoe je de werksfeer en het werkplezier kunt verhogen in jouw nieuwe kantoorruimte.

Licht en geluid

Een goed verlichte kantoorruimte is een must! Heb je voldoende natuurlijk licht van buiten dan is dat prettig, toch zal je ook moeten kijken naar de kunstmatige verlichting voor de donkere momenten op de dag en eventueel avond. De verlichting in jouw nieuwe kantoorruimte, wat voor een kleur heeft deze en is dit wel prettig licht om mee te werken? Ook kun je beter even goed nadenken over het geluid of te wel de akoestiek in je nieuwe pand of nieuwe werkruimte. Als één van je werknemers aan het bellen is met een klant, kan dan het hele kantoor meeluisteren of is het niet gehorig? Wellicht kun je een aantal scheidingswanden gebruiken om ruimtes af te bakenen en het geluid te beheersen en privacy te creëren.

Denk goed na over de werkplekken

Afhankelijk van de werkzaamheden die verricht dienen te worden op in jouw nieuwe kantoorruimte maak je een plan voor de indeling ervan. Hebben jouw werknemers rust nodig om goed individueel te kunnen werken of is een ruimte waar discussies en gesprekken gevoerd kunnen worden en waar grote whiteboards hangen om aantekeningen op te maken noodzakelijk? Maak je een koffiekamer waar collega’s elkaar in de pauze ontmoeten of vind je een praatje bij de printer terwijl men staat te wachten op de afdrukken al voldoende? Wil je flexibele werkplekken of juist voor iedereen een vaste plek? Ook de werkplek op zich kun je onder de loep nemen. We weten inmiddels allemaal dat bijvoorbeeld een elektrisch verstelbaar bureau waaraan je ook kunt staan, goed is tegen rugklachten en de efficiëntie van het werk bevorderd.

Maak je nieuwe kantoor groen en gezond!

Breng op enkele muren in je nieuwe kantoor een kleur aan, dit hoeft niet perse groen te zijn maar kleur maakt mensen vrolijk.  Zorg ook voor een aantal mooie planten of kleine plantjes voor op de bureaus. Planten zorgen voor extra zuurstof maar ook voor een betere akoestiek in het pand, daarnaast staat het gewoon fris en gezellig. Regel gezonde snacks en fruit voor je werknemers, dit is een kleine investering maar een mooie grote fruitschaal met vers fruit en groente snacks doet wonderen op een kantoor. Het ruikt niet alleen heerlijk, je draagt ook je steentje bij aan de gezondheid van je werknemers.

Laat je medewerkers meebeslissen

Hoe leuk is het als je zelf mag bepalen hoe jouw werkplek eruit komt te zien, ook al is dit binnen een kader dat je werkgever aangeeft. Je kunt er toch je eigen draai aangeven en daardoor voel je jezelf meteen thuis en gewaardeerd. Het vergroot zeker de werklust en het werkgeluk als je jouw werknemers mee laat beslissen over de styling van het pand of de verschillende ruimtes!