Badkamer inspiratie

De beste apparaten voor het verspreiden van aroma’s

By  | 

Etherische oliën verspreiden een aangename geur en zorgen voor een ontspannen gevoel. Er zijn mensen die van mening zijn dat etherische oliën een geneeskrachtige werking hebben, maar dat is nooit wetenschappelijk aangetoond. Voor het verspreiden van de oliën in de lucht wordt gebruik gemaakt van zogeheten diffusers. Daar wordt een aantal druppels olie in gedaan en de apparaten zorgen ervoor dat het aroma in de ruimte wordt verspreid. Diffusers hebben niet alleen een functie, maar het zijn ook sieraden. Vaak zijn ze kunstzinnig vormgegeven. Bij DoeMaarNatuurlijk worden er een aantal in de webshop aangeboden.

De werking van diffusers

Het verspreiden van aromatische oliën kan op een aantal manieren worden gedaan. In de top 4 van de beste aroma diffuser worden vier methoden onderscheiden. De eerste is een ultrasone diffuser, een techniek die werkt op basis van snelle trillingen. In een warmte diffuser wordt de olie verwarmd tot een temperatuur waarop de aroma’s verdampen in de lucht. Een andere techniek die gebruik maakt van verdamping is een verdampende diffuser op basis van een waaier. De olie zit in deze diffuser in een absorberend materiaal om de verdamping zo geleidelijk mogelijk te laten plaatsvinden. Een vernevelaar is weer een andere techniek om de olie in de ruimte te verspreiden.

De beste drie diffusers

Uit een test is een top drie van de beste aroma diffusers samengesteld. Op de eerste plaats is de Cool Mist diffuser van O’dor geëindigd. Deze diffuser maakt een licht zoemend geluid, dat echter niet hinderlijk is. Je hebt keus uit twee miststanden en de status is met Led’s af te lezen. Met een timer wordt de gebruiksduur gecontroleerd. Het bijzondere van de nummer 2, de diffuser van Seidon, is dat hij met een afstandsbediening te controleren is. Ook heeft deze diffuser een auto-off functie. De nummer 3, de SensaHome Swan Diffuser is erg stil en valt op door het prachtige design.