Industrieel interieur

De juiste verlichting voor elk interieur

By  | 

Je kunt tegenwoordig uit zoveel verschillende lampen kiezen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het handig om van tevoren te bedenken welke verlichting bij jouw interieurstijl past. Ben je van de moderne inrichting of is een industrieel interieur meer jouw ding? In dit blog zullen we een aantal interieurstijlen uitlichten en vertellen welke verlichting daar het beste bij past.

Modern interieur

Een modern interieur staat bekend om de strakke lijnen en eenvoud. De basiskleuren die gebruikt worden in een modern interieur zijn wit, bruin, zwart en grijs. Soms zie je ook wel eens een felle kleur terugkomen. Dat is dan vaak de echte eyecatcher in de kamer. Daarnaast zie je vaak strakke vloeren, waardoor een betonnen vloer zeer geschikt is. Maar welke verlichting past goed bij een modern interieur? Om in de eenvoud te blijven, kunnen inbouwspots heel goed werken in moderne inrichting. Het straalt rust uit en geeft een relaxte sfeer in huis. De meeste inbouwspots kunnen gedimd worden, zodat je ze ‘s avonds als sfeerlampje kunt gebruiken.

Industrieel interieur

Een industriële woonkamer is stoer, robuust en een tikkeltje rauw. In deze interieurstijl zijn de meubels vaak gemaakt van (donker) hout met een zwart stalen frame. Verder worden er neutrale kleuren gebruikt waaronder wit, zwart en grijs. In een industrieel interieur zie je ruwe en grote meubels en daarom zou een eenvoudige vloerlamp met led filament er qua verlichting perfect bijpassen. Let er wel goed op hoe fel de lamp is. Aangezien er vaak geen lampenkap omheen zit, kan een te felle lamp weer vervelend zijn als je het wilt gebruiken als sfeerlampje.

Landelijk interieur

In een landelijke woonkamer zie je eigenlijk altijd wel witte meubels met een ruw of opgeschuurd houten blad terugkomen. Deze stijl heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht gemaakt. Een landelijk interieur straalt gezelligheid en warmte uit en hierdoor past een tafellamp met rieten kap perfect bij deze stijl. Gebruik een warme en witte lichtbron toe creëer een rustieke en landelijke woonkamer.

Scandinavisch interieur

Een scandinavisch interieur is misschien wel een van de populairste interieurstijlen van dit moment. Een scandinavisch interieur kenmerkt zich door rustige kleuren en natuurlijke materialen. In deze woonstijl zie je de kleuren wit, grijs, zwart en soms wat hout terugkomen. Welke lamp past er perfect bij een scandinavisch interieur? Dat is toch echt wel de gebogen vloerlamp. Booglampen zijn er in een bol of met een lampenkap, maar zelf vinden wij degene met een zilveren arm perfect passen.