Vloer inspiratie

De mooiste houten vloeren voor in je huis

By  | 

Een nieuwe vloer is een van de dingen die je kunt veranderen aan je huis of een ruimte om de ruimte helemaal een nieuwe sfeer en stijl te geven. Een van de mooiste en leukste vloeren zijn volgens ons zeker de houten vloeren. Een houten vloer is ten eerste prachtig, brengt een warme sfeer naar de ruimte en past goed bij allerlei kleuren, meubels en aankleding. Als je nog een leuke optie voor een nieuwe vloer zoekt, dan is een houten vloer zeker een goede optie. Hieronder geven we twee tips voor de leukste soorten houten vloeren. Er zijn er namelijk een heleboel. 

Visgraat vloer is uniek en warm

De eerste tip voor een leuke houten vloer die we willen geven is een houten vloer met visgraat patroon. Een visgraat vloer is niet alleen leuk en uniek, maar brengt ook alle voordelen van een houten vloer met zich mee. Een visgraat vloer is een houten parketvloer met een visgraat patroon erin die voor veel dynamiek in de ruimte zorgt. Het is een unieke soort vloer en dat maakt het net even iets leuker voor in ruimtes zoals de woonkamer of slaapkamer. De visgraat vloer is terug van weggeweest, want deze was vroeger erg lang populair en komt nu weer helemaal terug.  

De voordelen van een parketvloer

Visgraat vloer is een soort vloer die valt onder de soort parketvloer. Als je een goede optie voor houten vloeren wilt, dan is een soort parketvloer altijd een goede keuze. Parketvloeren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten houten en in allerlei patronen, zoals dus de visgraat. Parketvloeren hebben veel voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld erg makkelijk te leggen en gaan lang mee. Ook zijn ze makkelijk te onderhouden of te renoveren als je wilt. Parketvloeren zijn ook erg stil en dus kun je er makkelijk overheen lopen want het geluid wordt gedempt.