Vloer inspiratie

De robot stofzuiger: Een handige hulp in huis

By  | 

In veel Nederlandse tuinen maait een robotmaaier het gras. Ook binnenshuis kan een robot je veel werk besparen. Heb je al eens nagedacht over een robot stofzuiger? Er zijn verschillende robot stofzuigers op de markt. Lees alles over de voordelen van een robot stofzuiger en waar je op let bij het kopen van zo’n stofzuiger.

Soorten robot stofzuigers

Het basismodel van de robot stofzuiger is een aanvulling op je gewone stofzuiger. Een robotstofzuiger kan plekken bereiken waar je met een gewone stofzuiger moeilijk bij kunt komen. De geavanceerde varianten bedien je met je telefoon. Er zijn zelfs robot stofzuigers die niet alleen zuigen, maar ook dweilen. Welke variant je kiest, is afhankelijk van je situatie. Heb je huisdieren, dan zoek je een stofzuiger die ook de ronddwarrelende katten- of hondenharen opzuigt. Je hebt een model nodig met een krachtige motor en zonder ronddraaiende borstels in het midden. De haren klitten hier omheen. Wil je een stofzuiger die je op afstand kan bedienen? Kies dan voor een stofzuiger die met een app bestuurd kan worden.

Voordelen van een robot stofzuiger

Een robot stofzuiger bespaart tijd. Je hoeft zelf nog nauwelijks met de stofzuiger in de weer. Alleen de trappen en de plinten zal je zelf moeten doen. De rest doet je robot voor je. Stofzuigen is één van de zwaardere huishoudelijke klussen. Als je wat minder mobiel bent, is het fijn dat dit je uit handen wordt genomen. Heb je een op afstand bedienbare robot stofzuiger? Zelfs als je op vakantie bent, pakt je robot nog wat stofnesten mee. Bovendien maakt een robot stofzuiger een stuk minder lawaai, dan een gewone stofzuiger.

Waar let je op bij het kopen van een robot stofzuiger?

Heb je last van allergieën? Kies dan voor een stofzuiger met een HEPA-filter waarmee ook het fijnstof weggefilterd wordt. Op gladde en harde vloeren kunnen alle robotzuigers prima uit de voeten. Heb je tapijt of een vloerkleed, dan let je erop dat de robot stofzuiger hiervoor geschikt is. De robot gaat in principe om verschillende obstakels heen. Hou de eerste keer in de gaten of de stofzuiger door alle doorgangen past om zo effectief mogelijk te kunnen zuigen.