Wooninspiratie

Decoratie items voor een landelijke woonkamer

By  | 

Wil je jouw woonkamer een landelijke uitstraling en sfeer geven? Dan kom je al een heel eind door de juiste meubels aan te schaffen, maar zonder decoratieve items is je interieur toch niet helemaal compleet. In dit artikel lees je welke drie accessoires je kunt kopen om jouw woonkamer die op en top landelijke uitstraling en sfeer te geven.

Item #1: de landelijke vaas

Of je er nu bloemen in zet of niet: een landelijke vaas maakt jouw interieur helemaal af. Zet je meerdere vazen bij elkaar en hebben deze items allemaal de juiste stijl, dan komt de landelijke woonstijl duidelijk naar voren in jouw decoratie. Hoe dit er precies uit ziet, zie je op onderstaande foto.

landelijke vaas

 

Item #2: de sfeervolle kaars

Een landelijk interieur moet warmte, gezelligheid en sfeer uitstralen. Je kunt jouw interieur extra warm, gezellig en sfeervol maken door decoratie als kaarsen in huis te zetten. Wij raden je aan meerdere kaarsen bij elkaar te zetten, want dit is echt kenmerkend voor de landelijke woonstijl. Bovendien vallen de kaarsen op deze manier meer op.

Tip: koop kaarsen met een landelijke uitstraling. Zijn je kaarsen te modern of te industrieel, dan wordt de landelijke stijl van je interieur juist verstoord of verzwakt door je decoratie.

sfeervolle kaars

Item #3: de lieflijke bloem

Een landelijk interieur heeft veel natuurlijke elementen, zo ook de decoratie. Denk hierbij aan groene planten, maar ook aan lieflijke bloemen. Zeker bloemen zijn leuk om in huis te zetten, aangezien deze de zachte elementen van jouw interieur duidelijker naar voren laten komen.

Een bloem die prachtig past in het landelijke interieur, is gipskruid. Gipskruid heeft een lieflijke en natuurlijke uitstraling en staat prachtig op tafel als decoratie, maar ook op de vensterbank, in de keuken of bij de bank. Ook fijn: gipskruid is veel goedkoper dan veel andere bloemen.

lieflijke bloem

Geef je interieur de ‘finishing touch’ met decoratie woonkamer landelijk

Heeft jouw woonkamer al wel een landelijk sfeertje, maar vind je de ruimte nog een beetje ongezellig en kaal? Geef je interieur dan de ‘finishing touch’ met bovenstaande decoratie woonkamer landelijk items.