Badkamer inspiratie

Douchecabine of inloopdouche in de badkamer?

By  | 

Net zoals je best voldoende aandacht besteedt aan de zoektocht naar een leuk badkamermeubel, is er nog een ander dilemma dat je beter oplost: kies je voor een douchecabine of een inloopdouche? Beide opties bieden heel wat interessante voordelen. Lees verder voor tips en advies!

De voordelen van een inloopdouche

1. Een echte blikvanger

Kies je voor een inloopdouche? Dan ben je zeker van een opvallende blikvanger in je badkamer. Met een inloopdouche geef je de ruimte immers meteen een luxueuze, ruime indruk waardoor zelfs een kleine badkamer een stuk chiquer oogt. Een leuke douchewand kopen is daar trouwens een slimme aanvulling op!

2. Een veilige, comfortabele oplossing

Als je een inloopdouche in je badkamer laat plaatsen, heb je geen last van vervelende randen of boordjes die de ruimte meteen een stuk onveiliger maken. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je minder onderhoud moet doen. Uitstekende randen en hoeken verzamelen immers nogal snel vuiligheid en schimmels…

3. Aangenaam douchen

Doordat een inloopdouche een ruime toegang heeft, is het temperatuurverschil tussen de douche zelf en de rest van de badkamer minder groot. Dit maakt uit de douche stappen een stuk aangenamer, omdat je lichaam geleidelijk aan kan wennen aan de lagere temperatuur.

De voordelen van een douchecabine

1. Geen natte badkamervloer

Een douchecabine biedt als belangrijkste voordeel dat je badkamervloer niet zomaar nat wordt, wat bij een inloopdouche wel het geval is. Je raadt het al: een natte vloer in de badkamer brengt heel wat onderhoud en schoonmaak met zich mee. Als je daar niet happig op bent, ga dan voor een douchecabine van Sanexo!

2. Een bubbel van warmte

Een douchecabine komt doorgaans hoger dan een inloopdouche (vaak tot aan het plafond) en is meer afgesloten van de rest van de badkamer. Het voordeel hiervan is dat je tijdens het douchen in een warme bubbel zit, zeker als je een vaste douchecabine met douchebak en deur hebt. Er bestaan zelfs modellen met een dichte bovenkant, waardoor dit effect nog sterker merkbaar is.

3. Meer privacy in de badkamer

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je met jan en allemaal in je badkamer staat, dus privacy is normaal gezien geen probleem in je douche. Wil je toch iets meer op je gemak zijn, bijvoorbeeld wanneer je gezinsleden de neiging hebben om zomaar zonder kloppen de badkamer binnen te stappen? Dan is een douchecabine een slimme investering. Door de wanden en eventuele deur zit je in een gezellige cocon en ziet niemand je in je blootje staan!