Tuin ideeën

Drie budget tips om te kunnen genieten van de zon in de tuin

By  | 

Verlang jij ook altijd zo naar de zon? Die zonnestralen op je huid zorgen meteen voor een goed humeur. Het enige nadeel is dat de zon nogal in je gezicht kan schijnen. Bovendien is teveel zon niet goed voor je huid. Gelukkig zijn er simpele oplossingen om toch optimaal te kunnen genieten van de zon in de tuin. Wij geven je drie budget tips.

1. Bescherm je ogen met een zonnebril

Het eerste waar je aan denkt om je ogen te beschermen tegen de zon is een zonnebril. Tegenwoordig koop je eenvoudig zonnebrillen online. Een zonnebril hoeft helemaal niet duur te zijn. Let er bij een zonnebril op welke UV-bescherming je bril heeft. Zonnebrillen van categorie 2 zijn ideaal in het voorjaar en in de herfst als het licht nog niet zo fel is. In de zomer draag je een bril uit categorie 3 als bescherming tegen intensieve zonnestralen. De meeste zonnebrillen hebben glazen uit categorie 3. Kijk bij de aanschaf van je bril ook naar de vorm en de kleur. Past de vorm bij je gezicht en staat de kleur je goed? Zo zit jij optimaal beschermd én fashionable in de tuin.

2. Ga voor een overkapping

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een overkapping in de tuin. Dit houdt de zon tegen op warme dagen en op koude dagen zit je beschut. Zo profiteer je vaker en langer van het buitengevoel. Er zijn verschillende soorten overkappingen die je helemaal kan afstemmen op de uitstraling van je huis. Zo wordt de overkapping een verlengde van je woonkamer. Vergeet ook niet de ruimte onder de overkapping te stylen met trendy loungebanken of een hangmat met een hangmatstandaard. Doordat er een dak boven je hoofd zit, zijn de items onder je overkapping beter beschermd. Je kan dus helemaal los gaan met kussens, kleden en manden. Kies een bank met een metalen onderstel voor een moderne uitstraling of een bank van steigerhout voor een echte beachclub sfeer.

3. Smeren!

Vergeet vooral ook niet om je huid te beschermen tegen zonnebrand. Ook in het voor- en najaar kan de zon al voor verbranding zorgen als je niet goed smeert. Kies een zonnebrandcrème met een beschermende factor die past bij jouw huidtype.

META-TEKST