Wooninspiratie

Drie trends op het gebied van schakelmateriaal

By  | 

Op het gebied van schakelmateriaal verschijnen constant nieuwe series in nieuwe kleuren en ontwerpen. Het is de afgelopen tijd wel gebleken dat de leveranciers van schakelmateriaal ook mee moeten gaan met de interieur trends. Steeds meer mensen willen namelijk schakelmateriaal wat past bij de rest van de inrichting van hun woning. Maar wat zijn nou trends op het gebied van schakelmateriaal? We zullen er hier drie met je bespreken.

Zwart schakelmateriaal wordt steeds populairder

De kleur zwart komt steeds meer voor in interieurs. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een industriële inrichting. Dit heeft een robuuste en rauwe look. Het is dan ook niet gek dat er steeds meer zwart schakelmateriaal op de markt komt. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste trend op het gebied van schakelmateriaal van de afgelopen tijd.

Je kunt zwart schakelmateriaal niet alleen gebruiken om het goed aan te laten sluiten op je interieur. Je kunt natuurlijk ook juist een statement willen maken. Als je hebt gekozen voor lichte muren en lichte meubels, dan zal het zwarte schakelmateriaal extra opvallen aan de muur.

Een strak interieur vraagt om strak schakelmateriaal

Een interieurtrend en daarmee ook een trend op het gebied van schakelmateriaal is: strak. Bij strakke interieurs wordt vaak gekozen voor basiskleuren. Je kunt hierbij denken aan wit, zwart, bruin en grijs. En zoals je je wel kunt voorstellen worden er ook veel strakke lijnen gebruikt. Het mooiste is om deze invloeden ook terug te laten komen in het schakelmateriaal. Zo sluit het complete interieur mooi op elkaar aan.

Geen enkele kleur of materiaal is meer te gek

De laatste trend die we hier zullen bespreken is dat je schakelmateriaal tegenwoordig in veel verschillende kleuren en materialen kunt krijgen. Eerder had je alleen maar de keuze uit wit schakelmateriaal. Maar je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar. Een aantal veel voorkomende kleuren voor schakelmateriaal bij Elektramat zijn: wit, zwart, brons, edelstaal en antraciet.

Daarnaast wordt schakelmateriaal ook niet altijd alleen nog maar van (slagvast) kunststof gemaakt. Er wordt soms gekozen voor materialen zoals glas of hout. De trends volgen elkaar snel op en ik verwacht dat er nog steeds nieuwe ontwikkelingen plaats zullen vinden op het gebied van schakelmateriaal.