Badkamer inspiratie

Duurzaam en milieuvriendelijk schoonmaken? Dat doe je zo!

By  | 

In een wereld waarin we ons steeds meer bewust worden van onze ecologische voetafdruk en onze impact op het milieu, zien we een groeiende vraag naar een duurzaam en betaalbaar assortiment ecologische schoonmaakmiddelen dat de behoefte aan schoonmaakproducten zonder chemicaliën in de algemene schoonmaak en commerciële schoonmaak stimuleert.

Waarom kiezen voor HG?

De HG ECO-producten omvatten een uitgebreid assortiment aan chemicaliënvrije natuurlijke reinigingsoplossingen die krachtige resultaten opleveren voor milieubewuste schoonmakers thuis en schoonmaakbedrijven in faciliteiten. Ze zijn een aantrekkelijk alternatief voor het gebruik van chemicaliën in het reinigingsproces.

Ik ben een absolute fan van de HG-ecoproducten. Zoals hun slogan zegt: “HG doet wat het belooft!” Ik gebruik zo goed als alle groene HG-producten voor het schoonmaken en onderhouden van mijn houten meubels en vloeren. Het scheelt in prijs, omdat alles meteen schoon is, terwijl je met andere producten vaak meermaals moet proberen voordat het werkt. De producten zijn ook minder schadelijk voor het milieu, iets waar ik graag mijn steentje aan bijdraag.

Duurzaam en milieuvriendelijk schoonmaken

De voordelen van groene schoonmaakproducten

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou moeten kiezen om groene schoonmaakproducten te gebruiken. Je zorgt voor een verminderde impact op het milieu en de watervoorziening in het bijzonder.

Een andere reden is, omdat ze geen fosfaten, sulfaten en petrochemicaliën bevatten, die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid.

Sommige schoonmaakproducten bevatten vluchtige organische stoffen, die als gassen in de lucht terechtkomen en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Kortstondige blootstelling kan leiden tot hoofdpijn en duizeligheid, terwijl langdurig contact met deze stoffen de lever, de nieren en het zenuwstelsel kan aantasten.

Milieuvriendelijke schoonmaakproducten minimaliseren over het algemeen de aanwezigheid van deze schadelijke chemicaliën. Dit kan leiden tot niet alleen een schoner maar ook gezonder binnenmilieu waar het uiteindelijk prettiger wonen of werken is.

Duurzaam en milieuvriendelijk schoonmake3

Vermijd waterverontreiniging

HG ECO-schoonmaakmiddelen hebben nog een ander groot voordelen. Een van de grootste problemen bij het gebruik van standaard schoonmaakproducten is vervuiling van de watervoorziening. Door milieuvriendelijke schoonmaakproducten te gebruiken, kan elke mogelijke impact op het milieu en water worden geminimaliseerd.