Planten

Een praktische en functionele tuin ontwerp je zo

By  | 

Als je een buitenruimte hebt, heb je veel meer om over na te denken dan alleen de kosten om te decoreren. Je moet nadenken over wat praktisch en functioneel is voor jou en je gezin. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat het er geweldig uitziet en goed voelt. Er zijn genoeg manieren om al deze dingen te verwezenlijken. Een van de beste manieren om je buitenruimte er goed en functioneel uit te laten zien, is door de nadruk te leggen op zitplaatsen. Je kunt bijvoorbeeld tuinbanken of tuinsets kopen. Zo heeft iedereen een zitplaats als ze wat tijd buiten willen doorbrengen.

Tuinbanken

Op een tuinbank van Tuinmeubelshop.nl kun je heerlijk zitten en ontspannen. Ze kunnen ook worden gebruikt als extra zitplaats als je meer gasten hebt dan normaal. Tuinbanken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout en metaal. Er is dus zeker iets dat bij je smaak en stijl past.

Een deel van de tuin alleen voor bloemen

Bloemen zijn een geweldige manier om kleur en interesse toe te voegen aan je tuin. Er zijn veel verschillende soorten bloemen, dus je kunt degene kiezen die passen bij het thema van je tuin. Als je bijvoorbeeld een Aziatisch geïnspireerd ontwerp hebt, zou het leuk zijn om wat pioenrozen of lotusbloemen toe te voegen. Als je iets exotischer wilt, probeer dan wat tropische planten toe te voegen, zoals gember of hibiscus. Bloemen kunnen ook gebruikt worden in arrangementen en boeketten voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen.

Een deel van de tuin alleen voor groenten

Een van de meest bevredigende dingen die je in je tuin kunt doen, is je eigen voedsel verbouwen. Of je nu een fervent tuinier bent of net begint, het hebben van een moestuin kan een geweldige manier zijn om je handen vuil te maken en te genieten van wat zelfgekweekte producten. Als je een kleine achtertuin hebt, of niet veel geld hebt om in je tuin te investeren, is een van de beste manieren om groenten te kweken binnenshuis. Probeer kruiden zoals basilicum en munt op keukenvensterbanken te planten. Zo nemen ze buiten niet te veel ruimte in beslag en zijn ze gemakkelijk te bereiken wanneer dat nodig is.