Keuken inspiratie

Eten invriezen: hoe kun je dit het beste doen?

By  | 

Er zijn tegenwoordig maar weinig huishoudens die geen vriezer hebben. Ook in het bedrijfsleven zijn vriezers niet meer weg te denken, denk bijvoorbeeld aan restaurants of groothandels. Deze apparaten bieden dan ook een zeer goede uitkomst voor mensen die niet elke avond tijd hebben om een verse maaltijd te bereiden. Invriezen maakt het niet alleen mogelijk om je zelf-bereide gerechten langer bewaren, maar is ook essentieel in het tegengaan van voedselverspilling. Hier volgen een aantal leuke en handige tips over het invriezen van voedsel. 

‘Mealprep’ proof 

Als je een druk leven hebt of veel sport, heb je er vast wel eens van gehoord: ‘meal preppen’. Dit houdt in dat je aan het begin van de week voor een aantal dagen eten klaarmaakt en dit vervolgens in de koelkast of vriezer bewaart. Meal preppen bespaart gedurende de rest van de week veel tijd en is een ideale manier om een bewogen leven te leiden en toch gezond te blijven eten. Gerechten die zich hiervoor het beste lenen zijn bijvoorbeeld pastasauzen, ovenschotels (zoals lasagne), quiches, noedels, stoofpotjes en soep. Het internet staat gelukkig vol met dit soort recepten. 

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het invriezen van levensmiddelen. Ten eerste kan niet alles kan even lang bewaard worden. Groente en fruit kunnen bijvoorbeeld tot wel een jaar goed blijven in te vriezer, terwijl brood na één maand al minder lekker wordt. Het is daarom ook slim om de datum op de verpakking te schrijven voordat je je etenswaren invriest. Ook is het beter om warme maaltijden eerst te laten afkoelen voordat je ze in de vriezer stopt en op bevroren eten voor consumptie eerst op temperatuur te laten komen in de koelkast. Je wilt natuurlijk niet dat je vriezer met al je vers bereide maaltijden onverhoopt kapot gaat. Mocht dit toch het geval zijn, dan kun je bij Expert een goed werkende én betaalbare vriezer aanschaffen.