Gordijnen

Gordijnen: functionele decoratie

By  | 

Over het algemeen hebben gordijnen een functie. Zo geven ze je privacy en zorgen ze voor een betere akoestiek in de ruimte. Maar wist je dat mooie gordijnen ook de stijl van je woning bepalen? Of dat ze zorgen voor een warme sfeer? Gordijnen koop je niet voor niets, maar wist je dat ze eigenlijk meer functies hebben dan je denkt?

Stijlvolle ruimte met op maat gordijnen

Mooie gordijnen maken een ruimte stijlvol. Het geeft een knusse sfeer en maakt dat de kamer er veel warmer uitziet. Welke gordijnen je wenst, dat maakt eigenlijk niet uit. Je kunt kiezen voor vitrages, inbetweens en zelfs verduisterende gordijnen. Wist je dat je gordijnen gewoon kant-en-klaar op maat kunt aanschaffen? Ook als het raam niet van een standaardformaat is. Het voordeel van gewoon kant-en-klaar op maat is dat mooie raambekleding uitzoeken helemaal niet zo ingewikkeld is.

Gordijnen functionele decoratie-2

Afsluiten voor de buitenwereld

Als we het hebben over privacy, dan weten we dat dat heel belangrijk is. Vooral als het binnen verlicht en buiten donker is. Zodra je de lamp aanzet, kan iedereen vanaf buiten elke stap zien die je zet. En dat is op zich niet zo erg, maar je voelt je in een verlichte ruimte al snel bespied. Goede gordijnen zorgen ervoor dat je je kunt afsluiten voor de buitenwereld. Met gordijnen kun je met een gerust hart in je pyjama op de bank zitten!

Zonder galm

Gordijnen zorgen ervoor dat het geluid in de ruimte gedempt wordt. Dit komt doordat het materiaal ervan het geluid absorbeert. Het zorgt ervoor dat geluid niet kan nagalmen. Daarnaast worden vooral de hoge tonen als het ware uit de ruimte gefilterd. Overigens heeft een vloerkleed nagenoeg hetzelfde effect. Het is belangrijk om daarom een van de twee aan te schaffen, zodat de kamer veel minder hol klinkt én direct gezelliger wordt. Gordijnen maken je woning compleet!