Gordijnen

Gordijnen voor een klassiek interieur

By  | 

De gordijnen die je ophangt, kunnen jouw interieur maken of breken. Wil je jouw inrichting een op en top klassieke uitstraling geven? Dan is het van groot belang om gordijnen voor een klassiek interieur te kopen. Welke gordijnen het mooist staan in een klassieke inrichting, lees je in dit artikel.

Witte gordijnen

Een klassiek interieur kan enkele ‘eyecatchers’ hebben, maar is over het algemeen erg rustig en subtiel. Wil je gordijnen kopen die goed bij jouw klassieke interieur passen, maar wil je niet dat jouw raamdecoratie de blikvanger van je inrichting wordt? Koop dan witte gordijnen. Met witte gordijnen zit je altijd goed, ook als je een klassiek interieur hebt.

Witte gordijnen

Linnen gordijnen

Je kunt er ook voor kiezen linnen gordijnen te kopen. Prachtig in het wit, maar ook mooi in andere kleuren. Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande foto. De gordijnen op deze foto zijn niet wit, maar hebben toch een op en top klassieke uitstraling. Dit komt door het materiaal van de gordijnen. Linnen is lekker zacht en heeft een klassieke en subtiele uitstraling.

Linnen gordijnen

Glanzende gordijnen met motief

Vind je bovenstaande gordijnen een beetje saai en durf je best een stapje verder te gaan met jouw klassieke interieur? Dan kun je er ook voor kiezen om glanzende gordijnen met een klassiek motiefje op te hangen. Deze gordijnen hebben een echte ‘renaissance’ look en dit staat prachtig in jouw klassieke interieur. Je moet er lef voor hebben, maar de gordijnen zijn wel prachtig.

Tip: hang een kroonluchter in de buurt van je glanzende gordijnen en je maakt het plaatje helemaal compleet. Op onderstaande foto kun je zien hoe prachtig dit eruit ziet.

Glanzende gordijnen met motief

Wat zijn jouw favoriete gordijnen klassiek interieur?

Welke gordijnen vind jij het mooist: de witte gordijnen, de linnen gordijnen of de glanzende gordijnen met motief? Wij zijn benieuwd! Plaats een reactie onder dit artikel en vertel ons welke gordijnen jij het mooist vindt en waarom. En heb je zelf nog leuke gordijn ideeën voor een klassiek interieur? Dan horen wij deze ook graag. Met jouw reactie kun je de andere lezers van deze blog inspireren.

Bron afbeeldingen: stylemyday.nl, bohalista.com (pinterest), linnengordijnenshop.nl