Tuin ideeën

Handige tips bij het kopen van een zwembad

By  | 

Een zwembad buiten in je tuin of binnen in je huis is echt een heerlijkheid. Even ontspannen dobberen of lekker een paar baantjes trekken na een drukke (werk)dag. Je kinderen die met hun vriendjes de hele dag plezier hebben in het zwembad thuis (scheelt veel ritjes naar het zwembad). Als je ruimte en budget hebt, is een eigen zwembad buiten of binnen echt een fantastische investering. En je kunt het zo groot en zo luxe maken als je zelf wilt. We vertellen je hier graag wat over de mogelijkheden.

Soorten zwembaden

Zwembaden zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Van kleine opblaasbare opzetbaden tot pvc inbouwzwembaden, rond, vierkant of rechthoekig. Bepaal voordat je een zwembad gaat kopen wat voor jou belangrijk is. We zetten even een en ander voor je op een rijtje, zodat je weet wat qua zwembaden ‘te koop is’.

Materiaal van het zwembad

Zwembaden voor in de tuin of binnenzwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen:

– Polypropyleen: dit type zwembad gaat erg lang mee en is makkelijk te onderhouden.

– Liner (folie): opblaasbaar en makkelijk op te zetten en weer af te breken. Veilig door de zachte luchtrand, ideaal voor kinderen.

Staal: een zwembad met stalen wand en profielen is zeer solide en kan tegen een stootje.

Polyester: veelgebruikt materiaal voor inbouwzwembaden, onderhoudsvriendelijk en in grote maten verkrijgbaar.

Pvc: opblaasbaar en makkelijk op te zetten en weer op te ruimten, comfortabel.

Onderhoud zwembad

Een zuiveringssysteem is onmisbaar om lang plezier te hebben van je zwembad. Sommige zwembaden worden inclusief geleverd, anders kun je dit er los bij kopen of laten inbouwen. Je kunt kiezen voor een chloor- of een zoutsysteem. Het laatste ervaren veel mensen als vriendelijker voor huid en ogen en je hebt minder zuiveringsproduct nodig. Let wel op dat het materiaal van je zwembad geschikt is voor dit systeem. Wat ook bijdraagt aan een goede waterkwaliteit en minder schoonmaakwerk is een afdekzeil of een overkapping.

Wat kost een zwembad?

Een kwalitatief goed liner opzetbad met pomp en filter is er vanaf 139 euro. Een inbouwzwembad begint bij circa 6000 euro. Afhankelijk van de grootte en de opties lopen de prijzen verder op. Je kunt er bijvoorbeeld nog voor kiezen om er welness-elementen bij te nemen en zo je eigen spa te creëren. Je kunt al een bubbelbad voor buiten kopen voor ca 840 euro.

 

MD