Modern interieur

Hoe creëer je meer sfeer in huis?

By  | 

Ons huis is een heel belangrijke plek als het gaat om je veilig en fijn voelen. Bij het thuiskomen wil je natuurlijk wel een fijn gevoel krijgen bij de sfeer en je moet je er ook echt thuis voelen. Dit lijkt misschien erg makkelijk en vanzelfsprekend, maar toch hebben lang niet alle huishoudens een prettige sfeer hangen. Dit kan onder meer komen door de inrichting van het huis. Met een paar simpele stappen is dit zo opgelost! Wil jij weten hoe je meer sfeer kan creëren? Lees dan vooral even door.

Thema

De inrichting van je huis wordt bepaald door het thema van het interieur. Er zijn veel verschillende soorten thema’s waar je uit kan kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een modern interieur, industrieel of juist heel klassiek. Ieder zijn smaak natuurlijk! Hoe dan ook: probeer bij elk thema dat je kiest een bepaalde richtlijn aan te houden en dit door te voeren in verschillende ruimtes.

Kleuren

Het kleurgebruik is een belangrijke factor als het gaat om creëren van meer sfeer. Dit hangt natuurlijk ook samen met het thema dat je hebt gekozen. Over het algemeen geldt de regel dat je één tot drie kleuren met elkaar kan combineren. Zo blijft de inrichting nog een geheeld. Met meer kleuren kan je woning als snel rommelig en chaotisch overkomen. Stem de kleuren natuurlijk ook goed op elkaar af. Rustige aardtinten doen het altijd goed in een interieur. Denk hierbij aan kleuren zoals wit, beige of grijs. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de vloer en muren een lichte kleur te geven en de meubels en accessoires een iets fellere kleur. Populaire accessoires zijn planten, kaarshouders, vazen, vloerkleden, kussentjes enzovoorts.

Verlichting

Wanneer je geen zin hebt om heel je huis te verbouwen of om de inrichting te veranderen, kun je ook met enkele aanpassingen in je verlichting al snel meer sfeer in huis halen. Een beetje extra aandacht voor de verlichting kan dus geen kwaad. Maak van te voren een lichtplan en bepaal waar je welk soort verlichting wil hebben. Zo zul je in de keuken fel licht nodig hebben en in de woonkamer en eethoek wat zachter licht. Maak bijvoorbeeld gebruik van een LED dimmer, zodat je zelf de lichtintensiteit kunt instellen. Zo ben je niet beperkt tot één soort lamp en kun je wanneer je dit wilt de verlichting feller of juist zachter maken. Deze LED lampen hoeven zeker niet ongezellig te zijn. Tegenwoordig koop je LED sfeerverlichting met warme tinten en kleuren, zodat je niet met koel en ongezellig licht zit.