Tuin ideeën

Hoe geef je de tuin een luxe uitstraling?

By  | 

De tuin is bij veel mensen de laatste jaren een verlengstuk van de woonkamer geworden. Geen opklapbare tuinstoelen meer, maar comfortabele loungebanken onder een verwarmde overkapping. Op die manier kan je in alle weersomstandigheden buiten zitten. Als je dan een keer niet buiten zit, wil je ook binnen genieten van de luxe uitstraling van je tuin. Hoe geef je je tuin die luxe uitstraling? Wij geven je tips.

Warmte en sfeer in je tuin

De tijd dat het buiten zitten beperkt bleef tot zomerse dagen is allang voorbij. We brengen in elk seizoen tijd door in de tuin. Je laat je niet meer tegenhouden door de kou. Een tuinhaard houdt je warm en geeft sfeer. Onder het genot van een hapje en een drankje bij het knapperende haardvuur kom je helemaal tot rust. Op www.gabinova.nl vind je diverse soorten tuinhaarden. Ze zorgen voor warmte en sfeer en zijn bovendien te gebruiken als barbecue. Zo’n tuinhaard is een echte blikvanger in je tuin. Je plaatst de haard eenvoudig tegen een schanskorf schutting of een stenen muur. Een tuinhaard met achterkant plaats je als los element in je tuin.

Luxe omheining

Je wilt wel een omheining om je tuin als afscheiding met de buren. Een houten schutting oogt vaak wat goedkoop en heeft niet de luxe uitstraling die je zoekt. Een schanskorf schutting heeft dat wel. De schanskorf is gemaakt van stalen draden. De korf wordt gevuld met stenen. Hierbij heb je de keus uit verschillende soorten stenen. Zo maak je je eigen schutting helemaal op maat. Het is zelfs mogelijk om LED-verlichting of een waterval in de schanskorf schutting te plaatsen.

Bubbelen tussen het groen

Wil je jezelf helemaal verwennen, pak dan uit met een eigen jacuzzi in je tuin. Al bubbelend kom je helemaal tot rust na een lange werkdag. De sterrenhemel boven je hoofd doet je duizelen. Als je je jacuzzi onder een overkapping plaatst, houdt niets je meer tegen om het hele jaar door te bubbelen. De temperatuur is constant, dus koud krijg je het zeker niet. Je hebt volop keus uit verschillende soorten materialen en omheiningen. Zo stem je je luxe bad precies af op de stijl van de rest van je tuin.