Raambekleding

Hoe isolerend zijn gordijnen?

By  | 

Wil je je woonkamer inrichten en ben je op zoek naar raamdecoratie? Er valt zoveel te kiezen. De raamdecoratie moet aansluiten bij jouw woonstijl. Vroeger zag je in elke huiskamer gordijnen hangen. Nu kiezen mensen ook vaak voor houten jaloezieën, vouwgordijnen of shutters. De gordijnen zijn zeker niet uit de Nederlandse woonkamers verdwenen. Ontdek zelf waarom.

De voordelen van gordijnen

Wist jij dat gordijnen een akoestisch effect hebben? Zeker als je een grote woonkamer hebt, kan het nogal galmen. Door het plaatsen van meubels en een tapijt maak je de ruimte al veel stiller. Ook grijze gordijnen leveren hier een belangrijke bijdrage aan. De zachte en dikke stof van je gordijnen neemt de geluidsgolven op en voorkomt galm. In een moderne woonkamer zijn gordijnen een perfecte toevoeging. Grijze gordijnen zijn verkrijgbaar in de vorm van vitrage, als inbetween of verduisterend. Voor je slaapkamer kies je verduisterende gordijnen. Inbetween gordijnen zijn perfect voor de ramen in je woonkamer. Jij geniet wél van het zonnetje, maar je houdt de nieuwsgierige blikken van voorbijgangers op afstand. Hele lichte gordijnen zijn er in de vorm van vitrage. Met deze vitrage creëer je een lichte en open ruimte. Combineer de verschillende soorten gordijnen eventueel met elkaar.

De isolerende functie van gordijnen

Wil jij er ’s avonds warm bij zitten? Kies dan voor verduisterende gordijnen. Deze gordijnen zijn van wat dikkere stof gemaakt en zijn daarom extra isolerend. De kou van buiten krijgt geen kans dankzij het dikke materiaal. Je houdt de warmte beter binnen en daardoor kan de verwarming wat lager. Zo bespaar je ook nog eens op je energiekosten! In de zomer wil je juist voorkomen dat het te warm wordt binnen. Ook dan komen isolerende gordijnen goed van pas. Sluit je gordijnen op tijd zodat je zoveel mogelijk profiteert van de isolerende functie. Lees ook onze andere isolatietips.

Grijs is niet saai

Heb je je oog laten vallen op grijze gordijnen, maar twijfel je nog? Met grijs kan je alle kanten uit. Grijs geeft een moderne look en straalt rust uit. Het is daarom perfect te combineren met andere kleuren in je interieur. In combinatie met een zwarte of witte vloer of met hout komt grijs goed tot zijn recht. Vraag een aantal kleurstalen aan om jouw definitieve keus te maken.