Wooninspiratie

Hoe je verse bloemen gebruikt om je interieur te verbeteren

By  | 

Om een frisse wind te laten waaien door je woonruimtes hoef je niet te kiezen voor een volledige make-over! Je kunt je huis gemakkelijk nieuw leven inblazen door verse bloemen te gebruiken om je interieur te verfraaien.

Snelle tips voor het maken van prachtige bloemendisplays

Vul je interieur aan met rozen

Je gekozen kleur van rozen moet aansluiten bij je interieur en er niet mee concurreren. Er zijn geen grote, sierlijke vazen ​​gevuld met rozen nodig als je huisstijl eenvoudig is. Soms kunnen zelfs de meest eenvoudige bloemstukken een groot verschil maken. Als je huisstijl warm en ingetogen is, kies dan voor romantische bloemen. Wil je je partner verrassen met een vleugje passie en verlangen in huis, dan kun je beter oranje rozen kopen.

Kies de juiste bloemen voor je interieur

De eerste regel bij het kiezen van de juiste bloemen voor in huis is om het simpel te houden! We weten dat het verleidelijk kan zijn om bijvoorbeeld armen vol roze rozen te pakken! Maar door vast te houden aan een of twee sleutelkleuren en ze te combineren met een scala aan groen en opvulbloemen, zorg je ervoor dat je boeket rozen de aandacht krijgt dat het verdient.

Wanneer je bloemen in je interieur gebruikt, is het belangrijk om veel groen blad toe te voegen. Dit benadrukt de natuurlijke, organische schoonheid van je bloemendisplay. Je kunt alles wat groen en glanzend is uit je tuin gebruiken om je bloemen te scheiden, textuur toe te voegen en de kleur van je bloemen te benadrukken. Voor een iets andere twist, probeer groene kruiden zoals munt of peterselie.

Werk met je kleurenschema

Verse bloemen en rozen zijn een fantastische manier om kleur in je huis te brengen, maar ze moeten wel passen bij je bestaande kleurenschema. Als je veel licht meubilair hebt, kies je een hoofdkleur voor je bloemen. Als je huis een zeer minimaal kleurenpalet heeft, kan een felle uitbarsting van bloemen voor warmte en energie zorgen.

Bij twijfel kun je nooit fout gaan met een geheel wit bloemenarrangement! Fris, schoon en ontspannend, witte bloemen zijn altijd trendy en kunnen worden verrijkt met een scala aan groene tinten.