Wooninspiratie

Hoe kan je de muren mooi decoreren met foto’s?

By  | 

In het digitale tijdperk hebben de meesten van ons niet alleen altijd een camera bij zich, maar we kunnen foto’s nu ook gemakkelijk van pixels in papier veranderen of kiezen voor een foto op canvas. Er is geen formele studie over te vinden, maar het lijkt ons logisch dat mensen nu meer foto’s van vrienden en familie in hun bezit hebben dan ooit tevoren in de geschiedenis. Hoe ze weergeven? Nou, door je muren mooi te decoreren.

Laat je interieur een verhaal vertellen

Ook al verandert de technologie veranderen, de wens om onszelf te omringen met familiefoto’s lijkt hetzelfde te blijven. Een interieur moet een verhaal vertellen. Een fotomuur kan ons laten zien waar we zijn geweest en waar we heen gaan. Eerlijk gezegd, als ik in een huis met weinig foto’s ben, kan het een beetje onvruchtbaar aanvoelen. Of je er nu voor kiest om het zelf te doen of een professional inhuurt, zodra je foto’s van goede kwaliteit hebt, kan het proces van het maken van een fotomuur beslist low-tech zijn.

Hoe kan je de muren mooi decoreren met een foto

Waarom een fotomuur?

Het ophangen van een verzameling willekeurige familiefoto’s is vergelijkbaar met het verspreiden van de inhoud van je rommellade over de muur. Een beetje nadenken kan van een fotomuur een echt kunstwerk maken. Er is een breed scala aan frames beschikbaar en een paar daarvan zijn erg populair, zoals houten frames, zwarte of witte frames en metalen frames. Deze stijlen versterken, mits juist gebruikt, de algehele presentatie van je foto. Maar wat nog beter is, is je foto’s printen op canvas.

Voordelen van foto’s op canvas

Canvas wordt al eeuwen voor artistieke doeleinden gebruikt. Zijn sterke, slijtvaste en natuurlijke eigenschappen hebben het ook tot een veelgebruikt materiaal voor verscheidene andere toepassingen gemaakt. Oorspronkelijk gemaakt van hennep, wordt modern canvas vaak gemaakt van linnen of katoen en is het verkrijgbaar in verschillende maten.

Een belangrijk voordeel van het gebruik van canvas voor het weergeven van prints, in plaats van in traditionele lijsten, is de textuur. Er is iets aangenaam voelbaars aan de textuur van een canvasafdruk, die een andere dimensie toevoegt aan een anders ‘platte’ foto. Als blikvanger in je woonkamer werken foto’s op grote canvas ook veel beter dan hun traditionele gedrukte tegenhangers in je woonkamer. Bovendien zijn ze lichter en kun je een foto bijvoorbeeld in meerdere delen ophangen.