Modern interieur

Hoe kies je de perfecte wanddecoratie?

By  | 

Het toevoegen van wanddecoratie aan je muren is een snelle manier om je unieke stijl uit te drukken, en het is gemakkelijk te updaten, hoe vaak je smaak ook verandert. Of je nu schilderijen, spiegels, foto´s of decoratieve planken ophangt, je muren zijn het canvas voor je creativiteit. Het kiezen van de juiste stijl, de grootte van kunst de wanddecoratie en waar je deze moet hangen is niet altijd eenvoudig, maar met een paar eenvoudige tips helpen we je op weg.

Je kunststijl kiezen

Of je nu geïnspireerd bent door traditionele landschappen, gedurfde abstracts of vintage reisposters, er zijn afdrukmogelijkheden beschikbaar om je stijl uit te drukken. Kies een stuk dat past bij je bestaande inrichting of gebruik accessoires voor je kamer als aanvulling op de kunst. Kies voor een canvas, een schilderij of decoratieve accessoires. Mag het iets persoonlijker? Dan kan je ook muurcirkels met foto´s hangen waar je eigen foto´s je interieur opvrolijken.

Bepaal de grootte van je wanddecoratie

Nu voor de praktische kant van het kiezen van wanddecoratie. Iets om echt in gedachten te houden bij het selecteren van muurkunst is de grootte van zowel het stuk zelf als de lege muur of ruimte die je beschikbaar hebt. Het is gewoon wachten op een mooie foto, print of schilderij, maar niet als de maten niet kloppen en de woonkamer totaal uit balans brengen.

Zoek met een maat in gedachten. Hierdoor kun je gemakkelijk door opties filteren. Het is ook belangrijk dat je de plaatsing overweegt voordat je koopt, omdat dat van invloed is op de maat die je zoekt. Wordt je stuk direct aan de muur gehangen, of plaats je het op een kast?

Kies wanddecoratie volgens kleur

Een andere veelgebruikte tactiek voor het selecteren van wanddecoratie is om stukken te vinden die passen bij de bestaande kleurenschema’s van je huis. Maak gebruik van accenttinten. Selecteer een of twee kleuren die al in de kamer aanwezig zijn en laat dit de kunst bepalen. Dit zorgt voor consistentie en daarmee voor een samenhangend, verfijnd en eigentijds resultaat.

Kies het juiste thema

Het thema van je huis bepaalt welke stukken passen en niet. Zoek en selecteer je nieuwe wanddecoratie op basis van het thema van je huis of kamer, en je kunt gewoon niet falen. Een strandhuis aan de kust past bijvoorbeeld niet met felle, eigentijdse kunstwerken, maar geeft in plaats daarvan de voorkeur aan lichte, neutrale tinten zoals blauw en groen.