Smart home

Hoe veilig woon jij?

By  | 

Bij prettig, mooi en leuk wonen denk je misschien niet meteen aan de beveiliging van je huis. Toch is beveiliging wel een belangrijk onderdeel van zorgeloos wonen … Je hebt in je huis alles tiptop voor elkaar; met je interieur ben je er met veel zorg in geslaagd een plek te creëren waar je je echt thuis voelt. Alles is in balans: een goede mix van trend en comfort, prettige materialen en de juiste accessoires. Kortom: een en al fijne sfeer: jouw sfeer! En dat wil je natuurlijk wel graag zo houden. Met beveiligingssystemen van vandaag de dag kun je beveiligingselementen vrij subtiel in je interieur verwerken.

veilig wonen

Veilig wonen is prettig wonen

Je veilig voelen in je eigen huis heeft dus zonder meer een positief effect op je woongenot. Als je het zo bekijkt, levert een goede beveiliging van je huis en je spullen zeker een belangrijke bijdrage aan prettig en ontspannen wonen. Toch zeker iets om over na te denken en eens serieus naar te kijken. Een gevoel van veiligheid voor jezelf, maar ook voor je (misschien kostbare) spullen is toch een rustige gedachte. Zeker als je vaak en veel van huis bent.

Draadloos alarmsysteem

Het is de kunst om onderdelen van een alarminstallatie zo te plaatsen dat deze naadloos opgaan in je interieur. Dat is met draadloze alarminstallaties goed te realiseren. Ongenode gasten met slechte bedoelingen mogen natuurlijk wél weten dat jij serieus werk hebt gemaakt van het beveiligen van je huis en de spullen die je lief zijn. Goede alarmsystemen zijn op hun beurt weer degelijk beveiligd tegen sabotage en zenden bij onraad vaak meteen een signaal door naar een bemande meldkamer. Zoals gezegd, een veilig gevoel als je veel en vaak weg bent, maar juist ook als je wel thuis bent.

beveiligingscamera

Weet wat er speelt

Ook een uitstekende manier om je woning zowel binnen als buiten te beveiligen is camera beveiliging. Je kunt diverse beveiligingscamera’s (laten) plaatsen en zo ook plekken in en om huis waar je niet regelmatig zelf bent goed in de gaten houden. Met het inzetten van beveiligingscamera’s kun je een behoorlijk aantal vierkante meters monitoren. Je kunt op de meeste van deze camera’s via een app op je smartphone live meekijken. Mocht er een keer iets niet in de haak zijn, dan ben je meteen op de hoogte en heb je in elk geval beeldmateriaal van de beveiligingscamera’s tot je beschikking. Er zijn diverse beveiligingssets met camera’s te koop, die je vaak nog kunt customizen met extra componenten. De zichtbare aanwezigheid van beveiligingscamera’s werkt trouwens vaak ook heel goed preventief!