Vloer inspiratie

4x huisisolatie tips

By  | 

Duurzaam wonen en je energiekosten omlaagbrengen kan met je huis isoleren. Tips hiervoor krijg je in deze blog. (Beter) isoleren van een woning kan op verschillende manieren en met een aantal – kleine of grotere – aanpassingen. Sommige tips voor isolatie van je huis kun je zelf makkelijk doen. Je huis isoleren via ingrijpendere klussen zoals dak- , muur- of vloerisolatie, laat je door professionals doen.

Zelf doen bij je huis isoleren: tips

In het kader alle beetjes helpen, drie tips voor isolatie van je huis.

  • Isoleer warmteleidingen: zo blijven ze langer warm.
  • Ban tocht: tochtstrips of -borstels houden koude luchtstromen van buitenaf of uit koelere ruimtes tegen.
  • Haal optimaal rendement uit radiatoren: plaats radiatorfolie achter verwarmingselementen.

Huis isoleren; tips van dak tot vloer:

Wil je rigoureuzer je huis isoleren? Tips zijn ook dan welkom natuurlijk. Onderstaande vier tips om je huis te isoleren zijn wat grotere klussen zoals isolatie van de vloer met schuimbeton, de muren of het dak van je woning. Bij deze tips voor isolatie van je huis komt wel wat meer kijken, maar de opbrengst is dan ook groter. Een woning met een goede isolatiewaarde levert ook een hoger energielabel op.

  • Je huis isoleren met dakisolatie

Warmteverlies via het dak is een bekende vorm van energieverlies. Het koude dak zorgt dat de opstijgende warme afkoelt. Het huis isoleren van bovenaf kan een besparing van soms wel een kwart opleveren.

  • Vloerisolatie: je huis isoleren van onderaf

Een grote veroorzaker van kou in huis is een koude vloer. De verwarming hoger zetten heeft weinig zin; warme lucht trekt immers omhoog. Laat je houten vloer vervangen door beton. Een betonvloer isoleert uitstekend en levert flinke energiebesparing op.

vloerisolatie

  • Spouwmuurisolatie: comfortabel en warm wonen

Koude muren die warmte opslokken zijn verleden tijd met spouwmuurisolatie. Het resultaat: lagere stookkosten, geen vocht en tocht meer en een comfortabeler woonklimaat.

  • Je huis isoleren via de kruipruimtes

Ook kruipruimtes in je woning zorgen voor ongewenste koudezones. Laat de kruipruimtes van je huis isoleren. Je zit er een stuk warmer bij en de verwarming kan een graadje lager.

Doe je voordeel met deze tips voor woningisolatie. Je huis isoleren levert je direct en indirect veel op. Ten eerste een verbetering van je wooncomfort . Maar met je huis isoleren bespaar je ook op je stookkosten, je spaart het milieu en je woning stijgt in waarde door een beter energielabel.

Bron afbeeldingen: bewustverbruiken.be, funda (pinterest)