Slaapkamer inspiratie

Industriële kleerkast voor een stoere look in de woonkamer

By  | 

Een industriële garderobe klinkt cool, maar wat maakt een garderobe een industriële garderobe? Een industriële kleerkast moet natuurlijk een robuust karakter en uitstraling hebben. Zo zorgt zo’n kast ook voor een robuuste uitstraling in de woonkamer. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het gebruik van bepaalde materialen. Industriële kasten zijn voornamelijk gemaakt van metaal en hout en hebben een onafgewerkte look met een warme uitstraling. Een strak design en een levendige uitstraling zijn ook kenmerkend voor vintage design kasten.

Robuuste, industriële kleerkasten

Een industriële kast is onmisbaar in uw huis. Wanneer u een industriële kast aan uw woonkamer toevoegt, verhoogt u gegarandeerd de stevigheid! Robuust wordt ook omschreven als krachtig, en onze industriële kasten zijn dat zeker!

Tips voor het kopen van een industriële plank/kast

Er zijn een aantal aspecten waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van een industriële rekkenkast. Let eerst en vooral op de ruimte waar u de kast of de rekken wilt plaatsen. Onze industriële kasten en rekken worden vaak in hun geheel geleverd. Voor kleinere kamers raden wij een smalle kast aan. Bovendien is het belangrijk dat u rekening houdt met de ruimte die u nodig hebt. Maak van tevoren een schatting van hoeveel ruimte u nodig zult hebben. Tip: Zorg voor voldoende planken, zodat u extra opbergruimte hebt en genoeg ruimte voor uw accessoires.  

Een industriële kast voor uw woonkamer

Wilt u alles opgeruimd houden in uw woonkamer? Als je een industriële plank of een vintage design kast in je woonkamer zet, heb je genoeg opbergruimte en zorg je er tegelijkertijd voor dat je interieur stijlvol is. Een open boekenkast in industrieel design is de perfecte plank om uw boeken en uw favoriete accessoires op te zetten. Naast de boekenkast kunt u natuurlijk ook een tv-meubel of een industriële ladekast plaatsen. Versier de kasten met een stoere tafellamp of een mooie plant en het plaatje is compleet!

Combineer industriële kasten met andere meubels

Wilt u de industriële woonstijl perfect doorvoeren in uw woonkamer? Combineer uw industriële kast met een bijpassende industriële eettafel en een industriële salontafel. Door de materialen hout en metaal die in al deze producten gebruikt worden, is het combineren van deze meubelen ideaal! Vergeet de verlichting niet. Een mooie staande lamp of hanglamp kan gemakkelijk worden gecombineerd met een industriële kast. De combinatie van industriële meubels geeft uw woonkamer een stoere uitstraling!

De inrichtingsstijlen

Vind je een industriële stijl een beetje te hard? Een opkomende trend is “licht industrieel”. Dit is een combinatie van de industriële inrichtingstrend in combinatie met warmere kleuren. Een vintage-look garderobe past ook perfect bij deze stijl! Maar ook andere stijlen zoals Scandinavisch, modern en landhuis kunnen perfect worden gecombineerd met de industriële stijl.