Woonaccessoires

3x industriële look voor de woonkamer

By  | 

Ben je groot fan van de industriële woonstijl en wil je jouw woonkamer deze look geven? Dan hoef je helemaal niet alle meubels in de woonkamer te vervangen. Met slechts enkele investeringen kun je jouw woonkamer ook al een op en top industriële look geven. In dit artikel geven we drie tips om een unieke industriële look woonkamer te creëren.

Tip 1: zet een stoere kast neer

Een kast is niet alleen praktisch, maar bepaalt bovendien de sfeer in een ruimte. Zeker als je een grote kast in de woonkamer zet, heeft dit meubel grote invloed op de uitstraling van de ‘living’. Door een stoere kast neer te zetten, geef je jouw woonkamer direct een industriële look.

Stoere kast

Tip 2: koop een industriële tafel

Staat jouw eettafel in de woonkamer? Dan kun je er ook voor kiezen om dit meubel te vervangen door een industrieel exemplaar. Zeker als je een grote eettafel in de woonkamer hebt staan, heeft dit meubel grote invloed op de uitstraling en de sfeer van de ruimte. Koop je een nieuwe tafel met een industriële look, dan verandert de hele sfeer in de woonkamer en krijg je die industriële die je zo graag wil creëren.

Een industriële tafel heeft een opvallend onderstel van metaal. Doorgaans is dit metaal lekker ruw afgewerkt, om de stoere uitstraling van de materiaalsoort te benadrukken. De tafel kan een houten blad hebben, maar ook een metalen blad. Als je wat meer warmte in huis wil brengen, kun je het beste een tafel met houten blad en metalen onderstel kopen. Een volledig metalen tafel kan er wat kil uit zien.

Industriële tafel

 

Tip 3: koop nieuwe lampen voor een industriële look woonkamer

Door nieuwe lampen te kopen, kun je de uitstraling van je woonkamer helemaal veranderen. Industriële lampen zijn stoer, robuust en vallen bovendien lekker op. Ze staan prachtig boven de eettafel, maar ook zeker leuk om boven de bank te hangen. Ook kun je industriële tafellampen, wandlampen en staande lampen kopen om die industriële sfeer in huis te krijgen. Hoe meer industriële lampen je koopt, des te duidelijker jouw woonkamer die industriële look krijgt.

Lampen voor een industriële look woonkamer

Bron afbeeldingen: quip-co.nl (pinterest), jorg-steigerhout.nl (pinterest), i.pinimg.com, karwei (pinterest)