Vloer inspiratie

Je vloer lakken? Met duurzaamheid en jarenlang glansbehoud

By  | 

Als je moe gekeken bent op je huidige vloer en iets anders wilt, hoef je geen honderden of duizenden euro’s uit te geven aan een nieuwe vloer. Je kunt je vloer ook gewoon lakken.

De voor- en nadelen van een vloer lakken

Voordelen

  • Je kunt je vloer helemaal naar wens aanpassen
  • Je kunt lelijke of verouderde tegels veranderen en ze een make-over geven
  • Gelakte vloeren kunnen duurzaam zijn en bestand zijn tegen normale slijtage, net als de vloeren die je in de winkel koopt
  • Het kost minder tijd en geld dan een nieuwe vloer leggen

Nadelen

  • Als doe-het-zelf-project is het een hele onderneming; je moet immers het ontwerp, het voorbereidende werk en het eigenlijke schilderen zelf doen
  • Tussen schilderen en drogen kan het tot een week duren voordat het lakken van je vloer is voltooid
  • Als je het verkeerd doet, kan je gelakte vloer afbladderen

Welke producten zijn goed om mijn vloer te lakken?

Als je overweegt om bij je volgende project een hoogglansverf te gebruiken, zoek je waarschijnlijk eerder naar het reflecterende effect dan naar de prestaties. Uiterlijk is absoluut belangrijk, maar je moet ook overwegen wat je verwacht dat je geverfde oppervlak zal doorstaan. Historisch gezien pasten schilders hoogglansproducten toe op gebieden met veel verkeer. Ze wilden dat deze blootgestelde oppervlakken bestand waren tegen zware slijtage. Duurzaamheid is nog steeds een belangrijke factor bij het kiezen van je lakglans. Ongetwijfeld zijn hoogglans verven duurzamer.

Om de voordelen van het gebruik van hoogglansverf te waarderen, is het misschien handig om te weten wat er in zit. De glans van verf is de maatstaf voor het vermogen van het afgewerkte oppervlak om licht te reflecteren of te verspreiden. Hoogglanzende verven schijnen omdat hun afwerking spiegelachtig is, wat dus perfect is voor het lakken van vloeren. Professionele en ervaren schilders maken gebruik van Wijzonol LBH SDT Ultra hoogglanslak en Wijzonol LBH Silicon Alkyd Hoogglanslak. Deze producten staan bekend om hun duurzaamheid, lang glansbehoud en eenvoudige toepassing.

Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak

Gebruik deze ultra hoogglanslak voor je vloeren en je bent tien jaar vrij van onderhoud. Het is een zeer duurzame aflak voor voorbehandeld hout, staal en kunstof die een langdurige glans en bescherming tegen krassen garandeert.

Siliconen Alkyds Hoogglanslak

Dit type coating combineert twee coatingsgroepen met elkaar: siliconen en alkyden. Siliconen-alkyden bieden een zeer goede hechting op voorbehandeld staal, hout en kunststof. Dit type coating zorgt voor een verbeterd glansbehoud en duurzaamheid tegen krassen en weersinvloeden.