Keuken inspiratie

Keuken ideeën landelijk: 3 accessoires

By  | 

Er zijn vele manieren om jouw keuken een landelijke uitstraling te geven. Zo kun je een compleet nieuwe keuken aanschaffen met landelijke ‘touch’, maar kom je ook al een heel eind met de juiste accessoires. Welke accessoires je kunt aanschaffen om jouw keuken een landelijk sfeertje te geven, lees je in dit artikel.

Subtiele keuken ideeën: houten snijplanken

Er zijn diverse materiaalsoorten die veel in de landelijke woonstijl gebruikt worden. Eén van deze materiaalsoorten is hout. Door bepaalde houten accessoires aan te schaffen voor in de keuken, geef je de ruimte direct een landelijke sfeer.

Wij zijn groot fan van houten planken, want deze zien er op en top landelijk uit. Ook zijn de planken lekker praktisch, want je kunt hier vele verschillende hapjes op serveren als je gasten over de vloer hebt. Win-win situatie!

keuken ideeën - houten snijplanken

Goedkope keuken ideeën: geruite stoffen

Een gemakkelijke manier om jouw keuken een landelijk sfeertje te geven, is door geruite stoffen in de ruimte op te hangen. Door geruite theedoeken aan te schaffen en deze leuk op te hangen in de keuken, kom je al een heel eind. En omdat je deze handdoeken al voor een paar euro per stuk kunt kopen, hoef je niet veel te investeren om je keuken op deze manier een landelijk sfeertje te geven.

Tip: je kunt nog een stapje verder gaan door geruite gordijntjes op te hangen in de keuken. Zeker gordijnen met een rode ruit doen het goed in de landelijke woonstijl.

keuken ideeën - geruite stoffen

Praktische keuken ideeën landelijk: potten en pannen

In een landelijke keuken wordt niet alleen gekookt: er wordt echt geleefd. Die vele potten, pannen, glazen en kruiken mogen dan ook best in het zicht staan. Sterker nog, potten, pannen, glazen en andere keukenspulletjes geven de landelijke keuken sfeer en warmte. Ze passen dan ook perfect bij onze landelijke keuken ideeën.

Let op: zorg ervoor dat je potten en pannen met een landelijke uitstraling in je keuken zet, als je die landelijke sfeer na wil streven in de ruimte. Zet je gewoon wat potten, pannen, glazen en andere keukenspulletjes neer, dan ziet je keuken er vooral rommelig uit. Dit sluit niet bepaald aan bij onze stijlvolle landelijke keuken ideeën.

keuken ideeën landelijk - potten en pannen

Bron afbeeldingen: pure original paint (instagram), dauby.be, Elsdenbels (welke.nl