Keuken inspiratie

Keuken landelijke stijl: praktische tips en voorbeelden

By  | 

In een landelijke keuken wordt niet alleen gekookt, maar wordt echt geleefd. Een keuken met landelijke stijl heeft een op en top gezellige en warme uitstraling: het gehele gezin verblijft hier graag. Het is niet zomaar een keuken, maar echt het hart van een woning.

Wil jij jouw keuken omtoveren in een keuken landelijke stijl, maar weet je niet zo goed hoe? Lees dan de praktische tips in dit artikel en bekijk bovendien onze keuken landelijke stijl voorbeelden.

Praktische tips voor een keuken landelijke stijl

Het is niet zo moeilijk om je keuken om te toveren in een keuken met landelijke stijl. Wel moet je weten wat je doet. Hieronder geven we enkele tips om jouw keuken een landelijk sfeertje te geven.

  • Geef de kookplaat een prominente plaats, bijvoorbeeld als onderdeel van een kookeiland. De kookplaat is namelijk het belangrijkste onderdeel van een landelijke keuken.
  • Kies voor een keuken met houten kastjes. Deze materiaalsoort past overduidelijk het best bij de landelijke stijl.
  • Richt je keuken gezellig in met landelijke accessoires. Denk hierbij aan potten, pannen, kruiken, bordjes en geruite theedoeken.
  • Koop lampen met een landelijke uitstraling. Door nieuwe lampen op te hangen, krijgt je keuken al een hele andere sfeer.
  • Hang gordijnen met een ruitje op. Geruite stoffen passen perfect bij de landelijke stijl en gordijnen met een ruit vallen lekker op in jouw gezellige keuken.
  • Plaats een grote tafel in de keuken. Dit wordt het hart van je huis, waar je iedere dag met je gezin samenkomt.
  • Zorg voor comfort. Een traditionele keuken met landelijke stijl is uiterst comfortabel. Hier ben je het liefst de hele dag.

4x inspirerende voorbeelden van landelijke keukens

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind bij het inrichten van je landelijke keuken, maar misschien kun je nog wat extra inspiratie gebruiken. Bekijk in dit geval onderstaande voorbeelden van landelijke keukens met een prachtige uitstraling. Wie weet helpen deze voorbeelden jou om de perfecte landelijke keuken in te richten.

voorbeelden van landelijke keukens

voorbeelden van landelijke keukens

voorbeelden van landelijke keukens

voorbeelden van landelijke keukens

Bron afbeeldingen: mertenskeukenambacht, houtenkeukenopmaat, kok-heijkamp, keuken idee (pinterest)