Klassiek interieur

3 klassieke interieur ideeën die je gemakkelijk uit kunt voeren

By  | 

Wil je jouw inrichting graag wat klassieker en stijlvoller laten ogen, maar heb je geen zin om je interieur helemaal om te gooien? Verdiep je dan eens in de drie klassieke interieur ideeën in dit artikel. Deze interieur ideeën kun je namelijk gemakkelijk en snel uitvoeren, zonder een complete make-over te moeten doen.

Klassieke interieur ideeën: een opvallende spiegel

In de klassieke woonstijl zien we veel spiegels. Door een grote en opvallende spiegel in huis te zetten, laat je die klassieke stijl direct duidelijk naar voren komen. En dit zonder een compleet nieuwe inrichting aan te moeten schaffen. Ideaal!

Tip: koop een gouden spiegel, want de kleur goud past perfect bij de klassieke woonstijl. Heb je wel een spiegel in huis, maar is deze niet goud? Dan kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om de spiegel zelf goud te verven of te spuiten.

klassieke interieur ideeën - gouden spiegel

Klassieke interieur ideeën: een luxe kroonluchter

Ook kroonluchters passen perfect bij de klassieke woonstijl. Als je jouw huis een klassieke ‘touch’ wil geven, kan het aanschaffen van een mooie kroonluchter al voldoende zijn. Hang deze in de woonkamer, in de hal of in de eetkamer op en deze kamer krijgt direct een klassieke en stijlvolle uitstraling.

Goed om te weten: een kroonluchter hoeft helemaal niet duur te zijn. Heb je niet zo veel budget, dan kun je gewoon een kroonluchter kopen bij de plaatselijke woonwinkel. ‘Echte’ kroonluchters zijn wel wat prijziger.

Klassieke interieur ideeën - luxe kroonluchter

Klassieke interieur ideeën: kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen

De gemakkelijkste manier om jouw inrichting een klassieke en stijlvolle uitstraling te geven, is door veel kaarsen in huis te zetten. Zeker gouden en glazen kandelaars en theelichthouders doen het goed in een klassieke inrichting. Zet kaarsen op tafel, op de bijzettafeltjes bij de bank, op de vensterbank en op het dressoir en je huis is stijlvoller én gezelliger.

Klassieke interieur ideeën - kaarsen

bron afbeeldingen: vt wonen (pinterest), lifstylewonen.nl (pinterest)