Badkamer

Kleine badkamer inspiratie: tips om handig in te richten

By  | 

Het inrichten van een kleine badkamer is zeker niet eenvoudig. Je wil zo veel mogelijk meubels en accessoires kwijt in de ruimte, maar de badkamer moet ook weer niet overvol komen te staan. In dit artikel geven we je enkele tips voor het inrichten van een kleine badkamer. Met de kleine badkamer inspiratie in dit artikel richt je die kleine ruimte gegarandeerd mooi in.

Inspiratie tip #1: gebruik lichte kleuren in je badkamer

Donkere kleuren laten een ruimte kleiner ogen. Dit wil je natuurlijk niet, want jouw badkamer is al klein genoeg. Door lichte kleuren te gebruiken in je kleine badkamer, oogt de ruimte een stuk groter. Hierdoor verbetert de sfeer in de badkamer aanzienlijk, ook als je hier veel meubilair en accessoires in zet.

Lichte kleuren in je badkamer

Inspiratie tip #2: kies voor een glazen douchewand

De meeste mensen met een kleine badkamer, kiezen ervoor een douche in de ruimte te laten bouwen. Een bad neemt namelijk veel meer ruimte in beslag en is in een kleine badkamer dan ook minder praktisch. Wil jij ook een douche laten bouwen in je kleine badkamer? Kies dan wel voor een douche met een glazen wand. Omdat je door de wand heen kunt kijken, lijkt de badkamer een stuk groter.

Kies voor een glazen douchewand

Inspiratie tip #3: berg je spulletjes slim op

Het is zonde om een grote kast in je kleine badkamer te zetten, maar je moet al je handdoeken en toiletspulletjes toch ergens kwijt. Als je een kleine badkamer hebt, is het verstandig om in slimme opbergers te investeren. Denk hierbij aan inbouwkasten of aan planken die wat hoger hangen, zodat je hier geen last van hebt. Slimme opbergers laten je badkamer groter ogen én je kunt er al je handdoeken, toiletartikelen en andere spulletjes in kwijt.

Inspiratie tip #4: investeer in goede verlichting

Een kleine badkamer oogt nog kleiner als de ruimte donker is. Daarom raden wij je aan om in goede verlichting te investeren, als je badkamer niet zo groot is. Bijkomend voordeel: met goede verlichting in de badkamer, kun je veel beter zien wat je doet. Zeker in de winter, als het wat later licht wordt en bovendien eerder donker is, is dit erg handig.

Goede badkamerverlichting

Bron afbeeldingen: homesthetics.net (Pinterest), thuisbijdees.nl  (Pinterest)