Keuken inspiratie

Tips om je kleine keuken goed in te richten

By  | 

Iedereen droomt van een grote keuken, maar helaas wordt deze droom niet voor iedereen werkelijkheid. Moet jij het doen met een kleine keuken? Dan geven wij je graag enkele handige ideeën om deze ruimte zo praktisch en sfeervol mogelijk in te richten. Raadpleeg je de ideeën in deze blog, dan kom je er vanzelf achter dat een kleine keuken helemaal geen probleem hoeft te zijn.

 Slimme opbergers voor je kleine keuken

Je hebt ontzettend veel keukenspullen, maar niet zo veel ruimte om deze spulletjes op te bergen. Om toch zo veel mogelijk spullen kwijt te kunnen in je kleine keuken, investeer je in slimme opbergers. Een goed voorbeeld van een slimme opberger voor in de keuken, is een draaiplateau. Op een draaiplateau kun je veel spullen kwijt.

 Ideeën voor een kleine keuken: keukenkastjes zonder grepen

Wil je nieuwe keukenkastjes bestellen voor jouw kleine keuken? Dan raden wij je aan keukenkastjes zonder grepen te bestellen. Deze keukenkastjes geven jouw kleine keuken een ruimtelijke uitstraling.

kleine keuken ideeën - keukenkastjes zonder grepen

Zorg voor licht in uw kleine keuken

Een donkere keuken ziet er automatisch kleiner uit dan een lichte keuken. Als je keuken al niet zo groot is, raden wij je aan de ruimte zo licht mogelijk te houden. Niet alleen door goede lampen op te hangen en je raamdecoratie lekker licht en luchtig te houden, maar ook door de muren een licht kleurtje te geven. Dit kan wit zijn, maar ook lichtgrijs of een leuke pastelkleur.

Tip ter aanvulling voor een kleine keuken: vind je een keuken die helemaal wit is, een beetje saai? Verf dan de achterwand van je keuken. Zo blijft je kleine keuken ruimtelijk ogen, maar ziet de ruimte er wel iets gezelliger uit.

kleine keuken ideeën - zorg voor licht

Tot slot: houd het aanrecht zo leeg mogelijk

We sluiten dit artikel af met de laatste tip van een kleine keuken. Als je een kleine keuken hebt, kun je vaak niet anders dan wat keukenspulletjes op het aanrecht zetten. Toch raden wij je aan om je aanrecht zo leeg en opgeruimd mogelijk te houden. Overbodige spulletjes, zoals decoratieve items, kun je beter niet op het aanrecht zetten. Dit ziet er namelijk niet alleen rommelig uit, maar zorgt er bovendien voor dat je minder werkruimte hebt..

aanrecht zo leeg mogelijk houden

Bron afbeeldingen: ikea deutschland (pinterest), vt wonen (pinterest), vri-interieur.nl (pinterest)