Slaapkamer inspiratie

Kleine slaapkamer inrichten: handige tips

By  | 

Is je slaapkamer niet zo groot? Dan betekent dit niet dat je de ruimte niet leuk in kunt richten. Wel kan het inrichten van een kleine slaapkamer wat lastiger zijn dan het inrichten van een ruimere slaapkamer. Gebruik je de tips in dit artikel, dan kom je gelukkig al een heel eind.

Gebruik zo min mogelijk meubels bij kleine slaapkamer inrichten

Door een groot aantal meubels in je kleine slaapkamer te zetten, maak je de ruimte nog kleiner. Wij raden je aan om alleen de broodnodige meubels in je slaapkamer te zetten. Een stoel is misschien sfeervol in de slaapkamer, maar niet zo handig als de ruimte niet zo groot is. Ook kun je ruimte besparen door meubels als nachtkastjes achterwege te laten bij het inrichten van de slaapkamer.

Heb je nog een extra kamertje over in huis? Richt deze kamer dan in als inloopkast, want dan hoef je geen kledingkast meer in je slaapkamer te zetten. Hier bespaar je een hoop ruimte mee. Je kunt je kast natuurlijk ook op een hele slimme manier in je kleine slaapkamer verwerken, zoals onderstaande foto laat zien.

Opruimkast onder bed

Gebruik lichte kleuren in je slaapkamer

Donkere kleuren laten een ruimte kleiner ogen, zeker als je deze kleuren op de muur aanbrengt. Heb je een kleine slaapkamer, dan raden wij je aan lichte kleuren te gebruiken bij het inrichten. Dit kan wit zijn, maar je kunt ook pastelkleuren gebruiken als je jouw slaapkamer wat meer kleur wil geven. Lichte kleuren hoeven helemaal niet saai te zijn!

Lichte kleuren in je slaapkamer

Zet niet te veel accessoires in de slaapkamer

Accessoires kunnen zelfs de saaiste en meest kille ruimte meer sfeer geven. Ook in je slaapkamer kun je accessoires gebruiken, maar wij raden je niet aan je kleine slaapkamer helemaal vol te stoppen met gezellige accessoires bij het inrichten. Doe je dit wel, dan gaat de ruimte namelijk al snel rommelig en chaotisch ogen. Hier wordt je kleine slaapkamer nog kleiner van.

Op onderstaande foto kun je zien hoe je een slaapkamer mooi kunt inrichten met de juiste accessoires.

Niet veel accessoires in de slaapkamer

Bron afbeeldingen: brit.co (pinterest), missjettle.nl, woonschrift.nl