Raamdecoratie

Kunststof kozijnen: Voordelen en nadelen voor in de bouw

By  | 

Het renoveren van een huis is niet eenvoudig en het grootste deel van onze tijd wordt besteed aan het maken van keuzes. Ramen zijn een belangrijk onderdeel van het huis omdat ze het huis ventileren en het zonlicht in ons huis laten komen. De meesten van ons staan voor een moeilijke keuze om te kiezen voor hout, aluminium deuren of kunststof-deuren terwijl we besluiten om onze huizen te renoveren.

Wat is kunststof?

Het is ongeplastificeerd polyvinylchloride en dit materiaal is gebaseerd op het plastic poeder dat wordt opgewarmd en in een mal wordt gespoten zodat het een bepaalde vorm krijgt. Zodra het door verschillende methoden is afgekoeld, wordt het kunststof gesneden en samen met andere componenten in een dubbele beglazing geassembleerd.

Voordelen en nadelen van kunststof in de bouwsector

Het gebruik van kunststof-vensters is tegenwoordig populair geworden. Ze voegen waarde toe aan onze woningen en het installeren ervan is een van de beste keuzes die je voor je huis zult maken. Het verbetert de functionaliteit en de algemene bruikbaarheid van het huis.

Maar elke keuze die je maakt heeft zijn voors en tegens. Dus, als je kiest voor kunststof ramen, zijn er ook enkele voordelen en nadelen.

Voordelen van kunststof kozijnen

Gemakkelijk te onderhouden

Kunststof-vensters hebben dus niet veel onderhoud nodig, waardoor je tijd en geld bespaart. In tegenstelling tot houten ramen die gevoelig zijn voor rotten, verbleken en afschilferen. Een ander voordeel van kunststof ramen is dat ze weerbestendig en stijf zijn. Ze kunnen gemakkelijk worden gereinigd en hoeven slechts af en toe te worden afgeveegd.

U kunt ze regelmatig oliën om het sluitmechanisme te onderhouden. Maar, dat is alles wat je moet doen. Het is de meest probleemloze keuze voor ramen.

Ze beveiligen uw huis en zijn bestand tegen gevaren

Kunststof-ramen kunnen een beter veiligheidsniveau bieden dan traditionele houten ramen. Ze zijn dus veilig gemaakt met gegalvaniseerd staal, waardoor ze moeilijk te breken zijn. Dus, niemand kan echt in uw huis dwingen als je gebruik maakt van kunststof ramen.

Het is een stabiel materiaal waardoor het zeewaterbestendig, chemisch bestendig en bestand tegen vervuiling is. Het is ook vlamvertragend.

Geïsoleerd en milieuvriendelijk

Het staat bekend om een hoog niveau van isolatie en het houdt de kamers warm tijdens de winter. Het is geluiddicht en laat niet te veel lawaai in de kamers binnen. Dit gaat een heel eind in het verminderen van de stressniveaus, vooral in een wereld die extreem belastend is.

Omdat het de kamers koud houdt en opwarmt, heb je minder elektriciteit nodig, wat een positief effect heeft op de energie en je energierekening vermindert. Ze zijn milieuvriendelijker dan houten en aluminium ramen.

Duurzaam en sterk

Een van de belangrijkste positieve punten van kunststof-ramen is dat ze sterker zijn en duurzaam door het gebruikte materiaal in vergelijking met traditionele houten deuren. Ze zijn dus duurzaam en veerkrachtig. Je hoeft ze niet te veranderen voor jaren. kunststof is een duurzaam materiaal en de ramen zullen de tand des tijds doorstaan. Ze verliezen niet eens hun vorm zoals de houten.

Prijsstelling

Kunststof is veel goedkoper dan houten en aluminium ramen. Het is dus zuinig en licht in de portemonnee.

Onderhoud

Kunststof-deuren verrotten, schilferen, roesten, verbleken, pitten, schillen of corroderen nooit. Het heeft alleen een lichte zeepachtige wasbeurt nodig en een controle van de afdichtingen voor onderhoud. kunststof heeft vrijwel geen onderhoud nodig waardoor het zeer handig en tijdbesparend is.

Brandveilig

Brandtesten hebben aangetoond dat kunststof-materialen, die van nature brandvertragend zijn gedurende de gehele levensduur van het product, geen toevallige brand veroorzaken, ondersteunen of versterken en in feite zelfdovend zijn.

Nadelen

Gebrek aan het esthetisch superieure uiterlijk
Houten ramen geven een zachte en geraffineerde uitstraling. Het geeft een rustieke uitstraling die niet kan worden verkregen met het gebruik van kunststof. Esthetisch houten deuren zien er aantrekkelijk uit en geven charme aan uw huis. kunststof mist die esthetisch superieure look en kan in traditionele woningen niet op zijn plaats zijn.

Op maat gemaakt

Ondanks de moderne technologie die leidt tot verschillende soorten texturen en kleuren zijn kunststof-ramen geen goede keuze als je gevarieerde kleuren wilt en de ramen wilt aanpassen aan uw keuze. Hout en aluminium maken het gebruik van verf en vernis in elke gewenste kleur mogelijk. Dit geeft een elegante uitstraling aan uw huis en het past bij uw huis, de stijl en het decor.

Structuur

Ondanks de robuustheid kunnen de kunststof ramen doorhangen en doorzakken door het geringe gewicht en ook omdat ze structureel niet sterk zijn. Te veel warmte kan de kozijnen scheuren.

Deuren van kunststof zijn door hun lichte gewicht ongeschikt als voordeur. Maar als schuifdeur, voor bijvoorbeeld achtertuin of tussen kamers zijn kunststof schuifpuien weer ideaal. Ze zijn niet weerbestendig genoeg zoals houten of aluminium deuren. Het lijkt niet aantrekkelijk te zijn door zijn eenvoudige plastic uitstraling. Ze zijn echter wel verkrijgbaar in een groot aantal kleuren.