Landelijk interieur

Lichtstraat, mooi maar ook gezond

By  | 

Ons lichaam is gek op daglicht, omdat het goed voor ons is. Als we in de zomer ’s ochtends opstaan met een hemelsblauwe lucht, dan voelen we ons energiek en opgewekt. Vergelijk dat maar eens met wakker worden in de donkere wintermaanden. Daglicht zorgt ervoor dat onze biologische klok synchroon loopt met de natuur. Krijgen we voldoende daglicht ‘binnen’, dan voelen we ons overdag prettiger en slapen we ’s nachts beter. Dat is overigens niks nieuws. Onderzoekers weten dat al heel lang. Conclusie: daglicht is gezond. Maar hebben we er wel genoeg van in huis?

Plaats een lichtstraat in uw platte dak

Natuurlijk is het belangrijk om van tijd tot tijd de buitenlucht op te zoeken. Daarnaast is het goed om te wonen of werken in een ruimte met voldoende daglicht. Helaas zijn niet alle huizen ontworpen en gebouwd vanuit die gedachte. Maar gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als een lichtstraat. Plaatst u die in een plat dak, dan haalt u al snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid daglicht in uw woning. Daarbij geldt natuurlijk: hoe groter de lichtstraat, hoe gezonder het binnenklimaat.

Hoe groter, hoe meer daglicht

Heel mooi zijn grote ramen met een lichtoppervlak van wel bijna tot 12 m2.  Zeker op zonnige dagen zorgt dit voor een grote hoeveelheid daglicht in uw woning. Het verschil met een eenvoudige lichtkoepel of lichtbuis is dan ook groot. Bij Luxlight kunt u dit soort lichtstraten van aluminium kopen in Nederland en België. Zij monteren het direct ook. U kunt direct genieten van het extra daglicht in uw woning. Dit daglicht zorgt voor een gevoel van rust en vrijheid.

Kristalhelder glas

De grootte van een lichtstraat is natuurlijk belangrijk voor de hoeveelheid daglicht die uw woning binnenkomt. Maar ook het type glas dat in een lichtstraat wordt gebruikt, speelt daarbij een grote rol. Luxlight maakt gebruik van Crystall HR++ glas. Dit glas zorgt voor mooier licht en is zo helder dat u met het blote oog nauwelijks kunt zien of er ook echt glas zit tussen binnen en buiten. Het licht dat door dit glas binnenvalt is bijna 100% natuurlijk en kleurecht. In uw woning zorgt dat voor veel comfort en een gezond en prettig binnenklimaat.

Lichtstraat: standaard of op maat

Het standaardassortiment van Luxlight is direct uit voorraad leverbaar. U heeft de keuze uit drie modellen: een lessenaarsdak voor plaatsing tegen een muur, een vrijstaand lessenaarsdak en een zadeldak. Elk type is leverbaar in 6 vaste maten. Naast de standaard ramen kan er voor u altijd een lichtstraat tot op de millimeter nauwkeurig worden geproduceerd en geleverd.