Planten

Manieren om planten in je huis te integreren

By  | 

Als je op zoek bent naar een manier om wat groen aan je huis toe te voegen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat ze voldoende water of zonlicht krijgen, overweeg dan om kamerplanten in je interieur op te nemen. Ze zijn ook een geweldige manier om de lucht te helpen zuiveren, vooral in gebieden met veel verkeer, zoals keukens en woonkamers.

Een kunsthaag toevoegen

Een kunsthaag is geweldig voor het maken van privacyschermen, het toevoegen van een brandpunt aan een kamer en het creëren van decoratieve effecten. Ze zijn ook goed voor het toevoegen van hoogte in bepaalde delen van het huis waar het niet praktisch of mogelijk is om een ​​echte haag te installeren. Heggen zijn er in verschillende hoogtes, van 100 cm tot 450 cm lang.

Een kunstplanten wand toevoegen

Je hebt geen groene vingers nodig om een ​​plantenwand te installeren. Een kunstplanten wand is een geweldige manier om groen toe te voegen zonder je zorgen te maken onderhoud, maar ze kunnen nog steeds dezelfde voordelen bieden als hun biologische tegenhangers. Kunstplanten wanden hebben geen water of licht nodig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het geven van te veel of te weinig water of het opzetten van een duur irrigatiesysteem. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over direct zonlicht. Ideaal dus!

Gebruik planten als decor

Voor een vleugje groen in huis plant je een kleine vetplant of cactus op het aanrecht. Plaats een kruidentuin voor binnen in de buurt van je kookgedeelte, zodat je verse kruiden voor je maaltijden kunt pakken wanneer je ze nodig hebt. Plant wat bloemen in grote vazen ​​en zet ze in de badkamer of slaapkamer. Als dit te ambitieus lijkt, zijn er andere manieren om aan de slag te gaan. Je kunt kleinere vazen gebruiken die niet veel ruimte in beslag nemen en ze vullen met kleurrijke bloemen.

Wees slim met plantenbakken

Gebruik een grote plantenbak voor een kleine plant. Als je een kleine kamerplant hebt, zoals een vetplant of cactus, maar deze meer ruimte wilt geven om te groeien, gebruik dan een grote pot die minstens twee keer zo groot is als je originele pot. Als je huidige pot bijvoorbeeld een diameter van 4 inch en een hoogte van 7 inch (4 x 7 inch) heeft, kun je in plaats daarvan een plantenbak met een diameter van 8 inch en een hoogte van 14 inch (8 x 14 inch) gebruiken.