Vloeren

Met een budget vintage vloerkleden kopen

By  | 

Als je op zoek bent naar een vintage vloerkleed goedkoop, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je meer over vintage vloerkleden en hoe je met een budget een leuk vintage vloerkleed kan vinden. Een vloerkleed is namelijk een perfecte manier om een ruimte op te fleuren en meer aan te kleden. Ze brengen fijne sfeer en warmte met zich mee. Als je van vintage houdt, dan zijn er ook veel leuke vintage vloerkleden die je kunt kopen voor in je huisje. 

Wanneer is een vloerkleed vintage?

Een vintage vloerkleed, wat is dat eigenlijk? Vintage is iets dat je terug in de tijd brengt, bijvoorbeeld naar het huis van je grootouders of nog verder terug, bijvoorbeeld naar de jaren 20 of 30 van de vorige eeuw. Vintage vloerkleden worden meestal vintage genoemd als ze een bepaalde print of kleuren hebben die veel gebruikt werden 30 jaar of langer terug. Denk hierbij aan kleuren zoals turkoois of okergeel en printjes zoals die op Perzische tapijten en met patchwork. Vloerkleden met medaillons zijn ook erg vintage. Je hebt natuurlijk ook gewoon simpele vintage vloerkleden zoals een vloerkleed vintage grijs of andere kleur met een bepaalde print.

Zo kies je het leukste vloerkleed uit

Een vintage vloerkleed met een budget uitkiezen hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn genoeg leuke en goedkope vintage vloerkleden te vinden. Het is dan wel belangrijk dat je van tevoren een beetje bedenkt wat je zoekt, zodat je gericht op zoek kan gaan. Bedenk bijvoorbeeld een bepaald budget waaraan je je wilt houden, meet de plek op waar je het vloerkleed wilt zodat je precies weet welke afmetingen je zoekt en bepaal of je een bepaalde kleur, print of misschien wel tijdsperiode zoekt. Op deze manier kun je gericht op zoek gaan en weet je zeker dat je niet te veel geld uitgeeft aan een kleed dat niet past of toch niet helemaal je smaak is.